Antreprenor din SUA contestă politica „Stai Acasă”: „Mai bine mor de coronavirus decât să o iau de la capăt cu afacerea după 20 de ani”

Un clip video postat pe Twitter de fondatorul unei publicații sportive a generat un impact masiv în opinia publică americană pe măsură ce zeci milioane de persoane își dau seama că blocarea economiei nu poate fi o variantă prelungită la nesfârșit.

RomaniaTV.net
06 iun. 2020, 06:46
Antreprenor din SUA contestă politica „Stai Acasă”: „Mai bine mor de coronavirus decât să o iau de la capăt cu afacerea după 20 de ani”

Cele 8,5 milioane de vizualizări și preluarea acestuia pe TV a contribuit la replierea partizanilor politicii #Stai acasă! și reînscrie SUA pe calea redeschiderii totale, scrie Profit.ro.

„Dacă nu vor fi oameni care să iasă din case, nimeni nu va avea locuri de muncă, nimeni nu va avea afaceri. Totul se va termina!”, era mesajul exasperat al lui Dave Portnoy, fondator la Barstool Sports, companie în valoare de jumătate de miliard de dolari.

Președintele SUA Donald Trump face în aceste zile pașii decisivi pentru revenirea la normalitate a vieții social-economice paralizate de recomandările epidemiologilor și de o politică de carantinare de masă care a vătămat bugetele familiale și mediul de afaceri. Chiar și guvernatorii de state aparținând Partidului Democrat, promotori ai unor restricții drastice, încep să cedeze, iar discursul s-a mutat asupra etapelor de redeschidere.

Este rezultatul presiunilor dinspre cetățeni pentru abandonarea politicii îndoielnice „#Stai acasă!” în condițiile în care de la declanșarea crizei coronavirus închiderile masive sectoriale au aruncat în șomaj peste 30 milioane de lucrători, iar business-uri altădată viabile sunt împinse către faliment.

Încă de la început. Portnoy era conștient că afirmațiile sale vor genera controverse și jumătate dintre cei care vor viziona clipul îl vor urî, iar jumătate îl vor iubi. Convins de poziția sa, a spus că dă drumul tiradei și va vedea ce iese.

Nemulțumirea sa principală este aceea că, inițial, pentru promovarea politicii carantinărilor de masă, epidemiologii și autoritățile au invocat necesitatea aplatizării curbei infectărilor, astfel încât sistemele medicale să nu fie covârșite, dar ulterior au extins circumstanțele în care restricțiile ar putea continua.

„Nu poți sta închis la nesfârșit!Imaginați-vă munc ind 1 an, 5 ani, 10 ani, 2 decenii, trăgând cu dinții pentru construirea afacerii. Au afaceri pentru care au muncit o viață ca să aibă de mâncare pe masă și să-și creeze o viață fericită. Acum trebuie pur și simplu să dea faliment?!

Dacă mi-ai spune mie că din cauza corona am pierdut afacerea și trebuie să mă întorc în anul 1995 și să încep totul de la început, mai bine aș muri de corona. Serios!”, afirmă cel care a fondat în 2003 Barstool Sports.

Citeşte şi: Bernie Madoff cere să fie eliberat din închisoare, fiind pe moarte! A primit 150 de ani pentru cea mai mare fraudă din istorie