Anul şcolar 2019 – 2020 începe MAI TÂRZIU în unele unităţi de învăţământ din Bucureşti

Luni, 9 septembrie, încep cursurile anului şcolar 2019 - 2020. Însă nu toţi copiii din Bucureşti vor merge luni la şcoală. Inspectorul scolar general al Municipiului Bucuresti, Ioana Mihaela Neacsu, a anunţat că trei institutii scolare din Bucureşti au solicitat decalarea inceputului de an scolar.

07 sept. 2019, 11:48
Anul şcolar 2019 – 2020 începe MAI TÂRZIU în unele unităţi de învăţământ din Bucureşti

„La nivelul municipiului Bucuresti am inregistrat pana astazi trei solicitari din partea unor unitati de invatamant pentru a decala inceputul anului scolar. Este vorba despre trei unitati de invatamant prescolar: Gradinita nr. 35, Gradinita nr. 53 si doua grupe de program normal din cadrul Gradinitei Scolii Gimnaziale nr. 13. In primele doua cazuri cursurile vor incepe pe 23 septembrie, iar in ultima situatie pe 16 septembrie. Vizavi de aceste situatii am organizat sedinte cu parintii la aceste unitati de invatamant.

PRIMA ZI DE ŞCOALĂ 2019. Ce angajaţi au liber luni. STRUCTURĂ AN SCOLAR 2019-2020

Acolo unde parintii ne-au informat ca nu gasesc solutii pentru copii in aceasta perioada de una sau doua saptamani in mod individual, punctual, in functie de apropierea de domiciliu a unitatilor respective, le-am oferit posibilitatea de a duce copiii in alte gradinite. (…) Cu exceptia celor trei situatii enuntate, toate celelalte unitati de invatamant de stat vor incepe cursurile pe 9 septembrie”, a spus Ioana Mihaela Neacsu, citată de Agerpres.

Peste 2.800.000 de elevi şi copii de grădiniţă încep luni cursurile anului şcolar 2019 – 2020. Când e prima vacanţă

Ea a mentionat ca in cazul celor trei gradinite se amana inceputul de an scolar avand in vedere ca inca se desfasoara lucrari de reparatii.

„Exista in continuare lucrari de reparatii si consolidare intr-o serie de unitati de invatamant, dar nu doar la nivelul sectorului 4, ci si la nivelul altor sectoare, s-a adoptat aceasta solutie de relocare a elevilor in alte spatii astfel incat ei sa poata incepe scoala in 9 septembrie. Ne confruntam la nivelul Capitalei cu un numar de 13 astfel de situatii provenind din trei sectoare ale municipiului Bucuresti”, a mai anunţat inspectorul şcolar.