Anunţ ALARMANT! Pensiile nu vor mai creşte şi se va introduce impozitarea lor

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține că nu crede în promisiunea PNL de majorare a pensiilor și că, mai mult, liberalii plănuiesc impozitarea pensiilor mici.

26 oct. 2019, 11:07
Anunţ ALARMANT! Pensiile nu vor mai creşte şi se va introduce impozitarea lor

„Nu-i cred (pe liberali n.r.), simplu, nu-i cred, premierul desemnat a anunţat că scutirile date de PSD sunt un tertip populist, orice venit trebuie impozitat, vor introduce impozitul pe pensiile sub 2000 lei şi vor introduce 5,5% CAS. Nu am cum să-i cred, până ieri ziceau că nu-s bani. Acum zic că sunt bani. E campanie electorală. Nu pot să-i cred, acum în campanie vii şi zici că dai. Când ai minţit? Oameni de genul ăsta nu au ce să caute în politică, cândva au minţit, ori mint acum că vor da, nu se bat cele două pe care le prezint, e părerea mea, sincer”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Liberalii au decis că vor creşte pensiile în programul de guvernare. De la 1 ianuarie, punctul de pensie va ajunge la 1775 lei. 

Marius Budăi, îngrijorat de salariile şi pensiile românilor. „Sper ca viitorul Guvern, de dreapta, să nu taie pensiile şi salariile”

Potrivit Legii pensiilor, de la 1 ianuarie 2020, punctul de pensie ar urma să crească la 1.775 de lei. Impactul va fi în acest an de 8,4 miliarde de lei, iar în anul 2022 (pentru că creşterile de pensii sunt programate să continue) va ajunge la 81 de miliarde de lei.

Deşi liderii PSD au susţinut că odată cu venirea PNL la guvernare, pensiile nu vor mai creşte din 2020, preşedintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe români că „nu vor fi tăieri de salarii și pensii”.

„Aici vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.