Anunţ bombă, Astra a fost depunctată de FRF şi pierde primul loc în Liga 1. Giurgiuvenii atacă decizia la TAS

Clubul de fotbal Astra Giurgiu a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, că va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) sancţiunea cu deducerea a trei puncte din clasamentul Ligii I dictată de Comisia de apel a departamentului de licenţiere din cadrul FRF ca urmare a încălcării cerinţelor de monitorizare financiară.

21 dec. 2019, 14:08
Anunţ bombă, Astra a fost depunctată de FRF şi pierde primul loc în Liga 1. Giurgiuvenii atacă decizia la TAS

Considerăm că, atâta timp cât există un termen de plată al obligaţiilor către buget (privind reeşalonarea acestora), în februarie 2020, datoria respectivă nu trebuia să provoace efecte privind depunctarea. Respectăm decizia comisiilor FRF, dar clubul Astra va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv„, se arată în comunicatul grupării giurgiuvene.

Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat Astra Giurgiu cu deducerea a trei puncte din clasamentul Ligii I şi a interzis dreptul de transfer de jucători al grupării CFR Cluj ca urmare a încălcării cerinţelor de monitorizare financiară.

Astra Giurgiu a fost sancţionată pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autorităţile fiscale/ actualizare.

Deciziile Comisiei de apel a departamentului de licenţiere sunt definitive şi executorii.

Conform regulamentelor, cluburile Astra Giurgiu şi CFR Cluj, ambele aflate în lupta pentru titlu în acest sezon, mai pot ataca deciziile cu recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile de la comunicare. TAS va pronunţa soluţia până la data de 14 februarie 2020, conform Convenţiei Arbitrale încheiate între FRF şi cluburile licenţiate de Liga I, decizia TAS fiind irevocabilă.