Anunţ de angajare: Salariaţii pot veni „oricând au chef” şi vor fi plătiţi cu „scutece şi lapte praf”

Un anunț mai „special” de angajare a fost postat pe agențiile se sepcialitate. Salariații pot veni „oricând au chef” și vor fi plătiți cu „scutece și lapte praf”. Este vorba despre un azil de bătrâni care angajează copii de până la 4 ani pentru a-i face să zîmbească pe cei vârstnici. Plata se face în scutece și lapte praf.

30 aug. 2022, 11:04
Anunţ de angajare: Salariaţii pot veni „oricând au chef” şi vor fi plătiţi cu „scutece şi lapte praf”

Anunţ de angajare insolit. Un azil de bătrâni din Japonia „angajează” bebeluși pentru o misiune importantă: să le țină companie rezidenților vârstnici și să-i facă să zâmbească, iar „plata” se va face în scutece și lapte praf, relaltează AFP.

Cerința pentru noii „angajați” de la azilul pentru vârstnici din orașul Kitakyushu, din sud-vestul Japoniei, este să aibă sub patru ani. Pentru a putea fi angajați, părinții sau tutorii lor trebuie să semneze un contract care stipulează că cei mici pot veni la muncă „oricând au chef”.

Ei vor putea lua o pauză de fiecare dată când „le este foame, le este somn sau când au chef”, detalii menționate în contract. Până acum se numără mai mult de 30 de bebeluși. Astfel, ei au datoria de a ridica moralul a peste 100 de rezidenți, cu vârsta peste 80 de ani, a menționat directorul azilului, Kimie Gondo.

Anunţul de angajare al SRI a stârnit un val de glume şi ironii pe internet: „Am fost admin într-un grup de WhatsApp, unde mă înscriu?”

„Simplul fapt de a vedea bebeluși îi face pe rezidenții noștri să zâmbească”, a declarat Kimie Gondo pentru AFP. Un anunț de angajare lipit pe peretele azilului spune cu litere mari „Angajăm!” și informează candidații că vor fi plătiți pentru serviciile lor în scutece și lapte praf.

Principala responsabilitate a candidaților este de a se „plimba” prin căminul de bătrâni împreună cu părinții sau tutorii lor, se mai arată în contract. „Bebelușii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca și cum i-am duce la o plimbare în parc”, a spus directorul.

Salarii de 1000 de euro la angajare. Este criză uriaşă pe piaţa muncii

Rezidenții din azil sunt mulțumiți de noii „angajați”
Rezidenții par încântați de tinerii recruți și îi salută, încep conversații sau îi îmbrățișează. „Sunt drăguți. Îmi amintește de când eram părinte”, a spus un rezident.

Potrivit lui Kimie Gondo, proiectul a adus rezultate excelente până în prezent: „Unii dintre copii se înțeleg atât de bine cu rezidenții noștri încât acum sunt ca niște bunici și nepoți adevărați”, a mai spus Gondo.