Anunţ de ultim moment al Ministerului Finanţelor. Mii de locuri de muncă noi pentru români. Viorica Dăncilă confirmă veştile bune

Publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2019 15:21 // Actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2019 15:21 // Sursa: romaniatv.net

Veşti bune pentru mii de români şi pentru mai multe companii din România, care au primit o serie de informaţii importante de la Ministerul Finanţelor şi Viorica Dăncilă.

Ministerul Finanțelor a acordat miercuri primele acorduri de finanțare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, pentru nouă proiecte care primesc 151,1 milioane lei. Acordurile au fost semnate de ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, în prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă, se arată într-un comunicat MFP.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

„În mai puțin de un an am încheiat acorduri de finanțare pentru 28 de proiecte de investiții cu o valoare totală de aproape 3 miliarde de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea din partea statului este de peste 1 miliard lei. Relevant este și faptul că sprijinim într-o manieră echilibrată investițiile cu capital românesc și străin. Sunt proiecte ce vor genera peste 4000 de locuri noi de muncă și au o contribuție la dezvoltarea regională în valoare totală 1,21 miliarde de lei", a declarat premierul Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

Beneficiarii celor nouă acorduri de finanțare sunt: Coskunoz MA SRL – proiectul de investiții vizează înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de părți pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu șasiu, pentru industria auto de la nivel național și internațional, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,2 milioane de lei; Maspex România SRL – proiectul vizează extinderea activității prin dotarea cu două linii de producție sucuri și echipamentele aferente fluxului de producere sucuri, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 23 milioane de lei; Mennekes Electric SRL – proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru mașinile electrice, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17,6 milioane de lei; Heaeus Romania SRL – proiectul vizează extinderea capacității actuale de producție pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,3 milioane de lei; Electrocpercizia Electrical Motors SRL – proiectul vizează extinderea capacității de producție a Electroprecizia Electrical Motors, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,5 milioane de lei; CIA Aboliv S.A. – proiectul vizează extinderea capacității existente ca urmare a creșterii pe piața internă de produse crud uscate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 3,8 milioane de lei; Nymphaea Resorts SRL – proiectul vizează construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcțiuni integrate de cazare, alimentație și agrement, de tip hotel 4 stele în municipiul Oradea, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,1 milioane de lei; Rossini Sleeve Techologies SRL – proiectul vizează extinderea capacității de producție de tuburi baze din fibră de sticlă și materiale compozite (sleev-uri) pentru piața imprimării flexografice și rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 6,1 milioane de lei; Maspex România SRL – proiectul vizează extinderea activității de îmbuteliere apă minerală naturală plată și carbogazificată, prin achiziția de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,5 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investițiilor cu impact semnificativ în economie prin finanțarea activelor corporale și necorporale aferente proiectelor de investiții.

În Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 mld. lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 mld. de lei.

Cererile de acord pentru finanțare se depun și se analizează în sesiune continuă. În situația în care bugetul alocat schemei se epuizează, MFP va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanțare pentru implementare.

MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare și simplificare a schemei de ajutor de stat, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții eligibile la 1 milion de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
finanţare mfp Ministerul Finanţelor Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H