Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu. Familia artistului refuză să ridice trupul de la morgă

Noi controverse privind înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu. Familia artistului a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 prin care cere realizarea unei autopsii şi refuză să ridice cadavrul.

02 apr. 2021, 19:08
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu. Familia artistului refuză să ridice trupul de la morgă

Înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu e posibil să nu se desfăşoare, conform protocolului stabilit în cazul pacienţilor decedaţi de COVID-19. Potrivit unor surse citate de România TV, reprezentații familiei consideră că este vorba despre o moarte suspectă şi vor să afle cauza morţii marelui artist.

Rudele îşi doresc să-l înmormânzeze aşa cum se întâmplă în cazul celor care nu au decedat de COVID. De altfel, familia lui Nelu Ploieşteanu susţinea că artistul nu ar mai fi fost infectat cu coronavirus, că s-ar fi vindecat. Din acest motiv, ei ar vrea o înmormântare cu priveghi, astfel încât toţi cei care l-au cunoscut şi i-au ascultat cântecele să poată să vină să-şi ia rămas bun de la el.

În cazul în care Nelu Ploieşteanu ar fi înmormântat conform procedurilor pentru cei decedaţi de COVID, atunci sicriul va fi sigilat. Nu va putea fi organizat priveghi şi vor avea obligaţia rudele să ducă trupul însufleţit de la spital direct la cimitir.

Medicii legişti ar urma să efectueze o autopsie în cazul lui Nelu Ploieşteanu dacă solicitarea familiei va fi aprobată.

Ce se întâmplă cu înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu

În cazul în care autopsia s-ar putea face vineri seara, trupul lui Nelu Ploieşteanu ar putea fi dat mâine familiei sau poimâine pentru înmomrântare. Dacă nu se face în seara asta autopsia deoarece în week-end medicii legişti nu lucrează decât în cazuri urgente, astfel că abia luni ar putea să fie efectuată autopsia. În aceste condiţii, înmormântarea lui Nelu Ploieşteanu e posibil să aibă loc săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, medicii legişti ar urma să lămurească dacă Nelu Ploieşteanu mai avea sau nu COVID. Pentru familie este important să afle dacă Nelu Ploieşteanu mai avea sau nu infecţia provocată de noul coronavirus. În funcţie de rezultatul autopsiei, rudele artistului pot să facă înmormântare cu priveghi şi sicriu deschis sau dacă avea COVID, să-l ducă de la morgă direct la cimitir, cu sicriul sigilat.

Citeşte şi: Nelu Ploieşteanu şi-a prevestit moartea: „Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău”

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19.

Nelu Ploieşteanu și-a prevestit moartea încă de pe 8 martie, la evenimentul unde s-a infectat FĂRĂ să știe. „Lăutarii nu îmbătrânesc niciodată, doar mor” a zis Ploieșteanu în trecut. „Muzica lăutărească se ascultă și când ești fericit, dar și când ai o nenorocire în viață. Acest gen de muzică te liniștește sufletește. Dacă aș lua-o de la început, aș face același lucru. Cu aceeași plăcere. Un lăutar are ocazia să facă oamenii să se simtă foarte bine”, a mai spus.

La ultima sa apariție la Antena Stars, la sfârșitul lunii ianuarie 2021, înainte de infectarea cu SARS-CoV-2, Nelu Ploieșteanu a vorbit despre moarte, minuni și oxigen, elementele vitale care i-ar fi trebuit ca să poată învinge temutul virus: „Eu am o credință în sufletul meu. Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău. Am făcut atâtea lucruri care mă bucură, ca și cum aș fi trăit 170 de ani. Dacă trăiește unul atât, nu face cât am făcut eu până acum”, a spus el.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Carmen Harra a prevestit moartea lui Nelu Ploieşteanu: „Am spus că viaţa lui se oprea la 70 de ani”