Nelu Ploieşteanu şi-a prevestit moartea: „Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău”

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19.

02 apr. 2021, 16:34
Nelu Ploieşteanu şi-a prevestit moartea: „Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău”

Nelu Ploieşteanu și-a prevestit moartea încă de pe 8 martie, la evenimentul unde s-a infectat FĂRĂ să știe. „Lăutarii nu îmbătrânesc niciodată, doar mor” a zis Ploieșteanu în trecut. „Muzica lăutărească se ascultă și când ești fericit, dar și când ai o nenorocire în viață. Acest gen de muzică te liniștește sufletește. Dacă aș lua-o de la început, aș face același lucru. Cu aceeași plăcere. Un lăutar are ocazia să facă oamenii să se simtă foarte bine”, a mai spus.

La ultima sa apariție la Antena Stars, la sfârșitul lunii ianuarie 2021, înainte de infectarea cu SARS-CoV-2, Nelu Ploieșteanu a vorbit despre moarte, minuni și oxigen, elementele vitale care i-ar fi trebuit ca să poată învinge temutul virus: „Eu am o credință în sufletul meu. Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău. Am făcut atâtea lucruri care mă bucură, ca și cum aș fi trăit 170 de ani. Dacă trăiește unul atât, nu face cât am făcut eu până acum”, a spus el.

Nelu Ploieșteanu s-a infectat cu SARS-CoV-2 la o petrecere de 8 martie unde a fost invitat să cânte.  „Mă simt minunat! Vă mulţumesc din suflet şi vă aşteptăm încă ani buni înainte! Toţi oamenii care vin mă îmbrăţişează, dau mâna cu mine, ne-am sărutat. Chiar glumea doamna Andreea, şefa de aici: „Maestre, dar nu vă feriţi?”. „Nu mă feresc, doamnă, mă fereşte Dumnezeu. Nu am avut nicio problemă”, le-a spus atunci Nelu Ploieșteanu spectatorilor din restaurant.

Înainte de a fi intubat, Nelu Ploieșteanu le-a spus medicilor care este ultima sa dorință. „Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov”, a spus un cadru medical zilele trecute.

„În urmă cu opt ani am suferit un preinfarct, mi s-a spus atunci că mi s-a sucit o venă. Iată însă că, la ultimele analize, nu mi-au mai găsit nimic, mi-au anulat și tot tratamentul. A fost o vindecare miraculoasă, fiul meu mă veghează din Cer!”, a spus Nelu Ploieșteanu acum ceva timp.

Odată, întrebat dacă are regrete, maestrul a spus:  „Există om să nu aibă regrete? Regret că nu mai sunt tânăr, ca să am multe gagici”. Mai mult, întrebat ce-și dorește de la viață, a spus: „Sănătate și să-mi văd nepoții crescând. ”Aseară am fost la cârciumă. Lume multă, oameni puțini!”

Florin Condurățeanu: Avea plămânii făcuți PRAF, erau măcinați și mestecați

Florin Condurățeanu a povestit la Antena Stars ce i-au transmis medicii de la Spitalul Floreasca, locul în care marele cântăreț de muzică lăutărească a fost internat, intubat și în care și-a dat ultima suflare.

„Vă pup pe suflet și să-l pupăm pe suflet și pe uriașul lăutar ce s-a ridicat la Cer. Ce boemă, formidibală, fermecătoare și deșteaptă avea România la cârciuma din mahala. Fredonau cântecul ăsta, „Sunt vagabondul vieții mele” trei uriași: Ștefan Iordache, Gigi Dinică și Nelu Ploieșteanu.

EXCLUSIV. Carmen Harra a prevestit moartea lui Nelu Ploieşteanu: „Am spus că viaţa lui se oprea la 70 de ani”
Cu medicii am vorbit tot timpul. Se luptau să apară poate o minune la Floreasca. Se spera că un miracol poate va întinde și spre Nelu Ploieșteanu. El, un om extraordinar de modest. Țin minte și acum când în pauzele de la Antena Stars ieșea pe scările holului și fuma câte o țigară.

Țigara aia care i-a nenorocit plămânii, pentru că Nelu Ploieșteanu, când s-a prezentat cu infecția cu COVID-19, avea plămânii făcuți praf, erau măcinați și mestecați cumpliți de o boală: fibroză pulmonară”, a declarat Florin Condurățeanu.

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19.

Ploieşteanu, în vârstă de 70 de ani, era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti, fiind diagnosticat cu Covid-19.

Născut pe 16 decembrie 1950, pe numele real Ion Dumitrache, a început să cânte la vârsta de 18 ani în satul natal din Prahova, moment în care şi-a luat şi numele de scenă Nelu Ploieşteanu.

În 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început să colaboreze cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, apoi cu mai multe localuri din oraş. Nouă ani mai târziu, a întreprins, cu ansamblul Mugurelul, primul său turneu în străinătate.

După 1990, a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid: „Cu sicriul sigilat”