Anunţ de ultimă oră despre Maria Ciobanu. Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu, a fost în SUA şi dezvăluie problemele de sănătate cu care se confruntă „ciocârlia muzicii româneşti”

Maria Ciobanu s-a retras din mijlocul aplauzelor la bucuria zâmbetului nepoţilor departe de România. Potrivit soțului Mariei Dragomiroiu, artista nu și-a dorit să facă playback, astfel că a decis că este momentul să renunțe la scena unde și-a petrecut o mare parte din viață.
Filip Stan
10 mai 2024, 08:49
Anunţ de ultimă oră despre Maria Ciobanu. Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu, a fost în SUA şi dezvăluie problemele de sănătate cu care se confruntă
Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu

Maria Ciobanu a împlinit pe 3 septembrie 2023 vârsta de 86 de ani și și-a sărbătorit ziua de naștere în America, acolo unde se află de ceva timp. Artista iubită de toată România s-a retras de pe scena muzicală şi stă aproape de familie.

Stabilită în America de aproape 20 de ani, n-a mai revenit în țară din 2019 deoarece probleme de sănătate o împiedică să zboare cu avionul.

Recent, Bebe Mihu, soțul Mariei Dragomiroiu, a reîntâlnit-o în timpul turneului de peste Ocean.  De altfel, Bebe Mihu și Maria Ciobanu sunt mai mult decât colegi de breaslă, pe ei legându-i o mai veche prietenie de suflet.

Maria Ciobanu se retrage din muzica populară, la 86 de ani: „Corzile vocale nu-s de fier. Și fierul se tocește, dacă-l tot bați”

Pe Maria Ciobanu am revăzut-o recent, când eu și soția mea am fost plecați în turneu, în America. Dar mereu când ajungem acolo, stăm cu ea la povești, suntem și prieteni de familie, avem atâtea amintiri frumoase împreună din timpul concertelor. Maria Ciobanu este bine cu sănătatea, la vârsta dânsei. De fapt, ea a plecat din România din cauza problemelor de sănătate, are un fel de astm, din câte am înțeles. Clima de acolo, din California, îi priește însă mai bine decât cea din România”, a declarat Bebe Mihu, exclusiv pentru Playtech Știri.

Maria Ciobanu, artista cu voce inconfundabilă, a renunțat la spectacole din cauza vârstei și a problemelor de sănătate: ”Pe Maria Ciobanu și acum o ține vocea, are un glas de invidiat, dar a decis, după o carieră frumoasă de zeci de ani, să se retragă din muzică, nu mai cântă”.

 

Citește și: Maria Ciobanu, mărturisiri cutremurătoare despre cea mai mare tragedie din viaţa ei. „Nu a apucat să mă asculte la radio”

Maria Ciobanu mărturisea într-un  interviu TV că are o pensie mult prea mică, comparativ cu vechimea considerabilă în lumea artistică: ”După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei pensie. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200?”, se întreba ea, total dezamăgită de banii primiți lunar de la poștaș.

Maria Ciobanu a avut o viață demnă de un scenariu de film. Este căsătorită cu Mircea Cîmpeanu, fost mare sportiv, dar l-a iubit cu patimă și pe artistul Ion Dolănescu, rodul dragostei lor fiind Ionuț Dolănescu. Maria Ciobanu are și două fiice din alte relații, ambele moștenindu-i talentul vocal.

Având o vârstă înaintată, Maria Ciobanu s-a pregătit pentru trecerea în neființă și și-a ales și locul de veci. Mormântul artistei se află la Cimitirul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor, la umbra unui tei, nu departe de cavoul lui Ion Dolănescu, fosta sa mare iubire.

În SUA, Maria Ciobanu ar locui într-un cartier de lux și ar încasa lunar 1.000 de dolari. Cu toate astea, artista a precizat că și-ar dori să fie înmormântată în România.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a mai adăugat aceasta.

Cine este Maria Ciobanu? 
Maria Ciobanu, născută pe data de 3 septembrie 1937 în Roșiile, județul Vâlcea, este o interpretă de folclor românesc. A urmat studiile liceale la București și a absolvit Școala de Artă Populară din București în anul 1965.

Maria Ciobanu a fost căsătorită cu Ion Dolănescu.

Artista are trei copii, pe Leontina, Camelia și Ionuț, toți cei trei copii urmând o carieră muzicală. Mariia Ciobanu are și 6 nepoți talentați.

Din partea primei sale fiice mai mari, Leontina, cântăreața are un nepot Robert Nicholas (16 ani), din partea Cameliei,Mariana Elisa (24 de ani) şi un băiat, Cristian, iar din partea lui Ionuț, încă 3 nepoți,Ionuţ Vlad (11 ani şi jumătate), Ioana Maria (9 ani) şi Iancu Marian Nicolae (5 ani şi jumătate).

Maria Ciobanu este una dintre cele mai mari interprete de muzică populară pe care România le are. S-a bucurat de o activitate artistică remarcabilă, a înregistrat numeroase discuri și a obținut numeroase premii și se bucură de o poveste de viață frumoasă .

A debutat pe Scena Ateneului Român alături de Orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu”.

În perioada 1962-2004 a fost solistă în Ansamblul „Ciocârlia” , iar prima înregistrare pe care o face este în 1962.

Înregistrează primul disc de vinil la Electrecord în 1966 cu orchestra Victor Predescu,

Iar în 1969 înregistrează primul disc de vinil cu Ion Dolănescu. A lansat prima casetă Electrecord în 1975, iar 1982 înregistrează un disc în Iugoslavia.

A concertat în toată lumea, cunoscând personalități marcante ale lumii muzicale: Placido Domingo, Jose Careras, Luciano Pavarotti, Viorica Cortez, Roberto Alagna ș.a.

Maria Ciobanu a fost distinsă de două ori cu „Discul de Aur”, iar în anul 2002 a primit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Repertoriul Mariei Ciobanu cuprinde peste 500 de piese,printre care slagăre pe care românii nu le vor uita niciodată: Lie, lie, ciocârlie, „Aurelu’ mamii“, „Vântul de vară mă bate“, „Lângă poartă am un tei“, „Cei mai frumoşi ani ai mei“, „Ce n-aş da să mai fiu mică“, „Roata mare“.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
Ungaria, sprijin total PENTRU ROMÂNIA. Decizia total neașteptată a fost luată DIRECT la Budapesta
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
MApN scoate 5.000 de posturi la concurs! Cât vor câștiga românii care vor intra în armată?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Un celebru cuplu din România se iubea pe furiș. El își înșela partenera
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'