Anunţ de ultimă oră făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu restaurantele

Raed Arafat, şeful DSU, a făcut precizări despre o eventuală deschiderea a restaurentelor. Conform medicului, interiorul restauratentelor nu va fi deschis în etapa de relaxare de pe 15 iunie deoarece reprezintă un risc mare de infectare cu coroanavirus.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 14:16
Anunţ de ultimă oră făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu restaurantele

Medicul susţine că terasele rămân deschise, însă nu şi interiorul restaurantelor. Şeful DSU a declarat faptul că este imposibil ca clienţii să stea cu mască în spaţiul respectiv, iar din acest motiv riscul de infectare este ridicat.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre vacanţele românilor în străinătate: Putem merge oriunde. Problema noastră este la întoarcere dacă intrăm în izolare

„Rămân terasele deschise, dar nu şi restaurantele în interior. Deci încă se aşteaptă pentru faza următoare. Asta e ce s-a discutat la acest moment. iar motivul e riscul de a răspândi în interiorul restaurantului pentru că e spaţiu închis, e aer condiţionat, e imposibil să stea lumea cu mască în spaţiul respectiv. Totuşi e restaurant şi nu ai cum să faci acest lucru, aşadar riscul este încă ridicat. Asta a fost discuţia cu colegii noştri şi din cauza asta a rămas pe terase, în aer liber, dar la restaurante nu. La fel, mall-urile se deschid, dar nu se deschid cinematografele, zonele de alimentaţie din interior şi zonele de joacă pentru copii”, a anunţat Raed Arafat la Antena 3.

Potrivit reprezentanților HORECA, care citează surse din Guvern, accesul în interiorul restaurantelor va fi însă în continuare restricționat, pentru că nu li se poate impune clienților să poarte măști la mese, dar, în același timp, nepurtatul măștilor în spații închise ar putea crește riscul de contaminare.

Prin urmare, restaurantele ar putea primi clienţi în interior după 1 iulie, dacă numărul de infectări nu va creşte semnificativ de la o zi la alta.