Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când vor primi acasă deciziile de recalculare

Ministrul Muncii a dat noi detalii miercuri, 13 martie, despre pensiile recalculate. Simona Bucura Oprescu a explicat de când și cum vor ajunge la pensionari deciziile prin care veniturile lor vor fi mărite conform noii Legi a pensiilor.

13 mart. 2024, 22:58
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când vor primi acasă deciziile de recalculare
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când vor primi acasă deciziile de recalculare

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus de când vor primi pensionarii din România noile decizii de recalculare pe baza noii Legi a pensiilor.

Citește și: Pensii 2024. Un milion de români primesc doar 1.000 de lei pe lună. Ce se întâmplă cu a 13-a pensie în noua lege

Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare

Potrivit ministrului Muncii, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare din această vară.

„Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (…) Colegii de la Casa de Pensii au contractul cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule. De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule”, a spus ministrul la Prima News.

Simona Bucura Oprescu a mai precizat: „În vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă. Se va ţine cont de totalul punctelor asimulate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare”.

Ministrul Muncii a mai arătat că este o premieră în România faptul că pensionarii au parte, în același an, de două majorări importante a pensiilor, cea din ianuarie cu rata inflaţiei şi cealaltă de la 1 septembrie, în baza noii Legi a pensiilor.

„Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai spus Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în Lege.

Citește și: Ce pensie va primi după recalculare un român care a muncit zeci de ani pe salariul minim. Simona Bucura Oprescu: „Anii sub 25 nu sunt ani care aduc puncte suplimentare”