Anunț de ultimă oră pentru români! Categoria de persoane care va beneficia de prime uriașe de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar majoritatea angajaților se gândesc la primele pe care le vor primi sau nu. Cu toate acestea, există o categorie de români care vor avea o bucurie uriașă în acest an și asta pentru că conducerea le-a pregătit prime colosale de Crăciun.

17 dec. 2023, 23:40
Anunț de ultimă oră pentru români! Categoria de persoane care va beneficia de prime uriașe de Crăciun

Categoria de persoane care va beneficia de prime uriașe de Crăciun. Este vorba despre angajații de la Aeroporturi Bucureşti care vor primi de Crăciun prime care încep de la 1.700 lei şi pot ajunge chiar și la 15.000 de lei.

Citește și Vouchere de la firmele de curierat. Cât primeşti dacă întârzie coletul

Categoria de persoane care va beneficia de prime uriașe de Crăciun

Potrivit unui document întocmit de conducerea Aeroporturi București, anumiți membrii ai consiliului de administrație vor primi în conturi de Crăciun sume de 3.000 de lei, 5.000 de lei, 7.000 de lei, 10.000 de lei şi chiar 15.000 de lei.

În schimb, cea mai mică sumă care va fi acordată sub forma unor prime de Crăciun este 1.700 lei.

Valoarea totală a sumelor acordate ca prime de Crăciun pentru angajaţii la Aeroporturi Bucureşti în valoare netă este de 229,540 de lei.

Liderii sindicali afirmă că până de curând nu au știut despre existența acestor prime și nici despre lista cu sumele pe care angajații urmează să le primească de sărbători.

„Nu ne-am lămurit ce este cu această listă de prime… Noi am aflat despre această listă în cursul zilei de vineri după-amiază. Am discutat cu directorul general, care mi-a subliniat faptul că la momentul actual nu s-a plătit nicio primă de Crăciun. Evident că intenția eu nu o pot confirma sau infirma.

Sindicatele din cadrul aeroportului nu au fost nici informate, nici consultate și nu am avut o discuție cu conducerea executivă cu privire la vreo listă de premiere.

Vă dați seama că în actualul context bugetar și în contextul în care noi aici ne pregăteam să implementăm setul de măsuri circumscrise legii austerității, sumele sunt mari.

Rugămintea noastră ar fi să nu fie stigmatizați salariații. Tot pentru acuratețea informaţiilor, această listă nu este semnată, nu este datată. Noi vom interpela directorul general în cursul zilei de mâine. Lucrăm cu date și cu documente concrete

Domnia sa ar trebui să ne prezinte un raport şi eventual ştatul de plăți. Eu cred că la momentul actual, din informațiile pe care noi le deținem acești bani care sunt acolo sunt cel mult o intenție și vrem să credem că sunt o intenție.

Repet, salariații companiei își fac datora. Acum, vă dați seama, Aviația Civilă se desfășoară în niște condiții standardizate, este incorect față de un colectiv de 1.400 de oameni pentru care administrează sau care își desfășoară activitatea pe ambele aeroporturi Otopeni și Băneasa, într-o logică și într-o manieră simplă, să spunem că ar merita sau nu ar merita.

În mod clar vă spun cu mâna pe inimă faptul că în actuala situație bugetară noi nu am discutat cu directorul general despre primele de Crăciun. Interesul și practic obiectivul nostru ar fi, într-o logică corectă, să primească salariații, nu doar o parte 50, 70, 100 și într-adevăr să ținem cont de bugetul de venituri și cheltuieli, să ținem cont de performanța fiecăruia și evident, să fim într-o logică a situației actuale”, a declarat Mircea Voinopol, liderul Sindicatului Aeroportuar Henri Coandă, pentru Antena3CNN.

Citește și Prime de Crăciun 2023. Câți bani poate primi de sărbători un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă