Anunț de ultimă oră pentru seniorii României! Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear

Mare atenție, români! Pensionarii care beneficiază de bilete de tratament balnear mai au doar câteva zile la dispoziție să intre în posesia lor. Reprezentanții Casei de Pensii anunță că cei care vor să își ridice biletele pot să o facă până pe data de 4 septembrie 2023.

30 aug. 2023, 19:28
Anunț de ultimă oră pentru seniorii României! Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear
Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear

Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear. Reprezentanții Casei de Pensii au anunțat că biletele de tratament balnear aferente Seriei a 13-a sunt disponibile pentru ridicare până la data de 4 septembrie 2023.

Citește și Casa de Pensii, schimbare majoră pentru pensionari, se aplică din această vară

Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear

Casa Județeană de Pensii Bihor a precizat că are la dispoziție un număr de 196 de bilete ce acoperă o gamă variată de stațiuni balneare din țară.

Potrivit reprezentanților instituției, programul de ridicare al biletelor este structurat după cum urmează: de luni până joi, beneficiarii pot veni între orele 8.00-14.00, iar vineri între 8.00-12.00.

Astfel, stațiunile pentru care au fost puse la dispoziție biletele sunt variate, de la Sovata, Herculane și Slanic Moldova, până la Vatra Dornei, Căciulata și Tasnad.

Redistribuirea biletelor de tratament neutilizate va începe pe data de 5 septembrie, la ora 8:00. În acest caz procedura este foarte clară: biletele sunt eliberate în conformitate cu Criteriile de acordare aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023.

Cât despre, persoanele cu grad de handicap grav, precum și pensionarii de invaliditate gradul I, Casa de Pensii Bihor anunță că pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoțite de o altă persoană. Acest însoțitor trebuie să îndeplinească condițiile stipulate de lege, conform art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010.

Însă, există o excepție! Potrivit reprezentanților instituției, prin declarație pe propria răspundere, aceste persoane pot dovedi că se pot descurca singure în timpul sejurului balnear. Astfel, nu vor avea nevoie de un însoțitor. Este de subliniat faptul că bazele de tratament funcționează în regim hotelier, nu de spitalizare, ceea ce înseamnă un grad mai mare de independență pentru beneficiari.

Foarte important de precizat este faptul că biletele nu sunt transmisibile. Acestea trebuie ridicate personal de către titular sau, în cazul în care acesta nu se poate deplasa, de o persoană desemnată prin procură autentificată la notarul public.

Bilete tratament 2023. Sejur de 16 zile pentru pensionari plătit de Guvern. Daniel Baciu: „Valoarea vacanţei este de 2600 de lei” EXCLUSIV

Bilete tratament 2023. Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear în acest an pentru pensionari.  Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.  Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit detalii, în exclusivitate la România TV. „Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam  sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat„, a spus Daniel Baciu la România TV.

Citește și Cea mai bună veste pentru pensionari în august. Sejur de 16 zile, plătit cu 2600 de lei de Casa de pensii. Unde se dau biletele norocoase!