Anunţ important de la BNR! Se schimbă banii! Ce a transmis Mugur Isărescu

Publicat: Joi, 04 Iulie 2019 15:57 // Actualizat: Joi, 04 Iulie 2019 15:57 // Sursa: romaniatv.net

Veşti importante de la BNR pentru toţi românii. Informaţii de ultim moment oferite de Mugur Isărescu cu privire la schimbarea banilor în România.

Se schimbă banii în România. Țara noastră va renunța în următorii ani la moneda națională și va trece la moneda euro. Guvernatorul Mugur Isărescu a anunțat că acesta este principalul mandat al BNR.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat miercuri, după ce Parlamentul a numit, în şedinţă comună, membrii noului Consiliu de Administraţie al BNR, că acesta are inclusiv mandatul de a pregăti intrarea României în zona euro.

„Este un consiliu în care se îmbină continuitatea cu noutatea, se îmbină tinereţea cu experienţa şi cred că – uitându-mă la formatul consiliului – acest nou consiliu va depune toate eforturile, va depune întreaga capacitate profesională pentru îndeplinirea mandatului care este încredinţat. Mandatul nostru este stabilit de legile bancare, de legea Băncii Naţionale, dar aş adăuga, aşa cum am spus şi ieri în cadrul comisiilor de specialitate, că avem şi un mandat nou, hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care BNR, împreună cu Guvernul, cu reprezentanţii partidelor politice şi cu Academia Română, cu sprijinul Preşedinţiei, a lucrat. Acest mandat nou este pregătirea intrării României în zona euro. Avem un mandat aş spune ambiţios, cu multe provocări, dar ne vom depune întreaga capacitate pentru a-l duce la bună îndeplinire", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anunţ bani BNR se schimba banii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H