Anunţ important de la Twitter. Toate aceste tipuri de conturi vor fi şterse

Utilizatorii care sunt inactivi pe Twitter pentru o perioadă mai mare de şase luni riscă să rămână fără conturi.

27 nov. 2019, 17:48
Anunţ important de la Twitter. Toate aceste tipuri de conturi vor fi şterse

Twitter a început să trimită mesaje celor care nu şi-au folosit contul timp de şase luni. Reţeaua socială îi avertizează pe utilizatori că mai au la dispoziţie până pe 11 decembrie pentru a folosi serviciu, astfel încât conturile să nu fie desfiinţate.

Demersul bucură de aprecierea celor aflaţi în căutarea unui nume de utilizator blocat de conturile inactive. Totuşi, unele voci şi-au exprimat temerea că această măsură ar putea duce la pierderea conturilor persoanelor decedate. Dacă nu cunosc parola contului, apropiaţii unei persoane decedate riscă să piardă conţinutul de pe platformă, deşi Twitter a anunţat că analizează metode de arhivare a acestor mesaje.

Twitter a recunoscut! A folosit datele utilizatorilor săi pentru anunţuri publicitare, fără permisiune

Momentan, Twitter nu a anunţat în cât timp numele de utilizator ale conturilor dezactivate vor fi disponibile pentru alte persoane după aplicarea acestei iniţiative.

„Ca parte din angajamentul nostru de a fi în serviciul dialogului public, facem eforturi pentru a şterge conturile inactive şi a prezenta informaţii mai precise, credibile, prin care oamenii pot avea încredere pe Twitter. În parte, acest demers încurajează oamenii să folosească în mod activ Twitter după ce creează un cont, potrivit prevederilor din Politica Conturilor Inactive. Am început să trimitem informări către mulţi utilizatori care nu şi-au accesat conturile de mai bine de şase luni pentru a-i informa că, din cauza inactivităţii prelungite, conturile lor ar putea fi şterse”, a precizat un purtător de cuvânt al platformei de socializare.

Pentru a-şi păstra conturile active, utilizatorii nu sunt nevoiţi să publice mesaje, ci dor să-şi acceseze conturile şi să urmeze indicaţiile de pe ecran.