Twitter a recunoscut! A folosit datele utilizatorilor săi pentru anunţuri publicitare, fără permisiune

Publicat: Miercuri, 07 August 2019 09:40 // Actualizat: Miercuri, 07 August 2019 09:40 // Sursa: romaniatv.net

Twitter a anunţat marţi că a ''eşuat'' în faţa utilizatorilor atunci când a distribuit datele lor ''partenerilor de publicitate'', fără consimţământul prealabil, relatează miercuri DPA.

Reţeaua de socializare a declarat că a identificat situaţii în care ''opţiunile de setări (ale utilizatorilor) nu au funcţionat corespunzător''.

Compania a indicat că este posibil să fi distribuit partenerilor de publicitate date ale utilizatorilor care au folosit aplicaţia mobilă din mai 2018, inclusiv codul de ţară şi acceptul pentru anunţuri, ''chiar dacă nu ne-aţi oferit permisiunea pentru a face acest lucru''.

Twitter a declarat de asemenea că, din septembrie 2018, este posibil să fi afişat utilizatorilor ''anunţuri bazate pe constatările pe care le-am făcut cu privire la dispozitivele pe care le utilizaţi, chiar dacă nu ne-aţi dat permisiunea''.

Compania cu sediul în San Francisco a anunţat că aceste probleme au fost rezolvate luni şi a adăugat că o anchetă este în curs de desfăşura ''pentru a stabili cine ar fi putut fi afectat''.

''Aţi avut încredere în noi să vă ascultăm alegerile, iar noi am eşuat. Ne pare rău pentru că acest lucru s-a întâmplat şi facem demersuri pentru a ne asigura că nu repetăm o astfel de greşeală", a precizat compania.

Twitter a fost una dintre companiile care, în mai 2018, şi-a actualizat termenii serviciilor pentru a respecta noile norme ale Uniunii Europene care reglementează datele şi confidenţialitatea, cunoscute sub numele de Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anunţ date informaţii publicitate recunoaştere scandal Twitter
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H