MAE îi pune în gardă pe cetăţenii români: Aeroportul Rostov-pe-Don din Rusia rămâne închis

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că, urmare a incidentului aviatic de sâmbătă, aeroportul din Rostov-pe-Don se menține închis.

20 mart. 2016, 18:13
MAE îi pune în gardă pe cetăţenii români: Aeroportul Rostov-pe-Don din Rusia rămâne închis

Potrivit MAE, activitatea aeroportuară este posibil a fi reluată în cursul zilei de luni, începând cu orele 7,00.

Reprezentanții autorităților locale au afirmat că, în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, aterizarea unor aeronave va avea loc pe aeroportul din Krasnodar, urmând ca pasagerii să fie transportați la Rostov-pe-Don cu alte mijloace, cel mai probabil auto„, mai menționează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îți poate salva viața!”.

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbușit sâmbătă dimineață pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiții de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.