Anunț important pentru clienții Băncii Transilvania. Sunt probleme mari cu sistemele, aplicațiile nu mai sunt funcționale

Probleme uriașe cu sistemele Băncii Transilvania. Aplicațiile BT 24 și BT Pay administrate de cea mai mare bancă din România, care are peste trei milioane de clienți, au picat timp de cel puțin două ore.

19 ian. 2023, 22:48
Anunț important pentru clienții Băncii Transilvania. Sunt probleme mari cu sistemele, aplicațiile nu mai sunt funcționale

Clienții nu pot face plăți și nici nu pot verifica soldul contului. Angajații nu au venit cu detalii despre aceste probleme, nu au spus nici dacă a fost vorba de un atac informatic sau nu. Cardurile sunt funcționale.

Citește și Creşterea salariilor în 2023. Ce trebuie să ştie românii, avertisment de la Banca Europeană

Mai mult, clienții care apelează Banca Transilvania prin telefon sau prin alte canale de comunicare sunt nevoiți să aștepte zeci de minute, unii chiar și mai bine de o oră. Se întâmplă acest lucru în condițiile în care cele două aplicații de bază ale băncii, BT Pay și BT 24, fără care nu sunt posibile tranzacții (având în vedere că ghișeele sunt închise de la ora 17) au picat de cel puțin două ore.

Un angajat al Băncii Transilvania a confirmat aceste probleme și a spus că în acest moment se lucrează la remediere. ”Da, sistemele sunt nefuncționale. Se lucrează la remediere. Nu știm când se va rezolva”, a spus el pentru Economica. Angajatul nu a spus dacă e vorba de un atac informatic.

Citește și Avertisment de la BNR pentru toţi românii care au card bancar

Și aplicația BT Visual Help e nefuncțională. Clienții sunt direcționați către robotul din call center să-și rezolve problemele. Din patru încercări de a utiliza aplicația, niciuna nu a funcționat. Despre aceasta, angajatul cu care am discutat a spus că ” probabil este o eroare” și că va înregistra o solicitare.

Anunțul Băncii Transilvania pentru clienți: BT24 și NeoBT nu vor funcționa

„Banca Transilvania își testează sistemele informatice în perioada 22 – 24 ianuarie, iar în nopțile de 22/23 ianuarie și 23/24 ianuarie, timp de aproximativ trei ore/noapte, în intervalul 00.00 – 03.00:

BT24 și NeoBT nu vor funcționa;

Cardurile și BT Pay vor funcționa cu intermitențe.
Banca a ales să realizeze testările noaptea și într-o perioadă cu zile nelucrătoare, când numărul de tranzacții este mai mic, așa încât disconfortul clienților să fie cât mai redus.

O astfel de testare a sistemelor IT este obligatorie în domeniul bancar și trebuie realizată anual. Diferă de mentenanțe, care au loc de mai multe ori pe an și sunt actualizări IT necesare pentru a întreține și îmbunătăți infrastructura hardware și software BT. Ambele au însă legătură cu performanța de funcționare IT, cu siguranța și securitatea datelor și banilor clienților”.

Detalii de contact: