Anunț important pentru clienții Engie. Ce se întâmplă cu factura la gaze

Engie România, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație, a început să trimită, pe lângă factura la gaze, și notificări cu privire la noile contracte. Notificări primesc clienții cărora le expiră contractele.

01 mart. 2023, 09:05
Anunț important pentru clienții Engie. Ce se întâmplă cu factura la gaze
Engie măreşte preţul la gaze

Engie a început să trimită clienților cărora le expiră contractele de furnizare gaze, încheiate de regulă pe un an de zile, oferte pentru prelungirea contractului. Prețul final oferit clienților, cu tot cu tarife și taxe, adică cel din factura de gaze, este de 0,3099 lei/kWh de gaz, adică exact prețul maxim plafonat de 31 de bani/kWh, stabilit prin lege, potrivit Economica.net.

Contractul nou este valabil un an de zile, în cazul unei oferte citite de noi, de la 1 aprilie 2023 la 31 martie 2024.

Citește și: Vouchere facturi 2023. Veste bună pentru românii amărâţi care nu au primit cardurile de energie

“Conform OUG nr. 27/2022, modificată și completată prin OUG nr. 119/2022, Legea nr. 357/2022 și OUG nr. 192/2022, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025, prețul final facturat al gazelor naturale pentru clienții casnici este plafonat la valoarea de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus). Astfel, prețul final facturat de către furnizorii de energie va avea întotdeauna valoarea cea mai mică dintre prețul plafonat menționat mai sus și prețul din contractul de furnizare.

Citește și: Vouchere de 4000 de lei. Veste bună de la Guvern, se acordă din acest an cu bani de la UE

ENGIE, furnizorul tău de energie, aplică potrivit legii măsurile de plafonare”, scrie în notificare.

Engie nu poate crește prețul de 0,31 lei/kWh gaze cel puțin până la finalul noului contract, pentru că el este stabilit prin reglementări date de Guvern. Engie arată totuși că prețul final din factura de gaze ar putea fi mai mare doar dacă Guvernul va lua o decizie în acest sens.

“Prețul gazului natural din această ofertă a fost stabilit în conformitate cu prevederile OUG 27/2022, care se poate modifica, actualiza de drept ori de câte ori intervine o modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor, inclusiv a OUG 27/2022, cu privire la care clientul va fi informat”, arată Engie ăn notificarea trimisă clienților.