Anunț important pentru români de la Hidroelectrica. Când vin facturile?

Hidroelectrica va trimite la începutul lunii februarie facturile clienților, potrivit reprezentanților companiei.

11 ian. 2023, 17:52
Anunț important pentru români de la Hidroelectrica. Când vin facturile?
Hidroelectrica face un anunț important pentru clienți

Românii care au contracte de furnizare a energiei la Hidroelectrica nu au primit facturile din luna octombrie pentru consumul din iunie.

„Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut, deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat Bogdan Badea, președintele Hidroelectrica, pentru Știrile Pro TV.

Citește și: Haos la distribuirea tichetelor de 1.400 lei pentru plata facturilor la energie. Beneficiarii purtați pe drumuri pentru depunerea unor declarații pe propria răspundere

Datorită numărului mare de consumatori care s-au mutat de la alți furnizori de energie la Hidroelectrica, compania a fost copleșită și nu a putut gestiona volumul uriaș de clienți, lucru care a dus la blocarea sistemului de emitere a facturilor.

Oamenii care nu pot achita suma, pot plăti factura în rate, dar trebuie să depună o cerere, potrivit Hidroelectrica. Solicitarea poate fi trimisă  la adresa de mail a companiei [email protected] sau depusă direct la sedii.

Plata poate fi făcută în cel mult șase rate lunare de valori egale, iar în perioada eșalonării se vor achita și facturile curente, împreună cu ratele eșalonate. Formularul tip pentru cererea de eșalonare a clienților casnici se găsește aici, iar formularul tip pentru cererea de eșalonare a clienților non-casnici este disponibil aici.

Citește și: Schimbare uriaşă în facturile de gaze ale românilor. La ce trebuie să fie atenţi consumatorii