Anunţ important pentru studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti, vacanţă de sărbători o să aibă trei săptămâni

Studenții Universității Politehnica București vor avea, în acest an, o vacanță de trei săptămâni în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și stagii de practică mai ample, a declarat luni rectorul UPB, Mihnea Costoiu, după festivitatea de deschidere a anului universitar 2017 - 2018.

25 sept. 2017, 09:35
Anunţ important pentru studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti, vacanţă de sărbători o să aibă trei săptămâni

Senatul Universității Politehnica București a luat decizia de a începe anul universitar mai devreme atât din dorința de a-i sprijini pe tineri, în special în perioada de iarnă, când studenții din Politehnică vor avea trei săptămâni de vacanță, dar „a fost și solicitarea companiilor” cu care Universitatea lucrează.

„Perioada de practică în anul viitor va fi mai amplă, mai mare și un număr foarte mare de companii și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini studenții noștri în practică. Practic, toți studenții anului III vor avea trei luni de practică în companii, integral în companii și, în conformitate cu înțelegerile cu companiile, am oferit acest spațiu mai amplu pentru practică”, a precizat Costoiu.

El a anunțat că acest an este primul, după 1989, când UPB ajunge la 33.000 de studenți.

„Anul acesta am depășit, prima dată după 1989, 30.000 de studenți. Am ajuns la 33.000 de studenți în universitate. Cererea fantastică este în IT. Pentru o schimbare în acești ani se caută și inginerii din industriile care nu aveau căutare: industria chimică, mecanică, industria materialelor. Este o căutare fantastică de ingineri și în aceste domenii după foarte mulți ani în care nu s-au căutat. Anul acesta, până în acest moment, avem peste 12.000 de locuri de muncă oferite studenților din universitatea noastră la o generație de circa 3.000 de absolvenți”, a arătat rectorul.

Vezi si: Studenţi păcăliţi de un zugrav, au dat toţi banii pentru a închiria o garsonieră