Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Singura soluţie să reducă suspendarea de la 4 la 3 ani

Paul Ciucur şi Dan Mihai, doi români care fac parte din echipa Sport Resolutions, au anunţat că Simona Halep ar fi fost oficial acuzată de dopaj. Fostul lider WTA are la dospoziţie 20 de zile în care să conteste sau să recunoască acuzaţia. 

03 nov. 2022, 08:24
Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Singura soluţie să reducă suspendarea de la 4 la 3 ani

Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Sports Resolutions este o agenţie la nivel global, care oferă servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”, aşa cum se arată pe site-ul agenţiei.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

ITIA, agenția internațională pentru integritatea tenisului, a precizat pentru GSP că dacă Simona Halep va contesta acuzaţia de dopaj, audierile de la apel nu vor fi făcute publice: „Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

„Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.  Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a spus Paul Ciucur pentru TVR 1.

„Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a spus şi Dan Mihai, avocat Sport Resolutions