Anunţ OFICIAL despre stagiul militar OBLIGATORIU. Ce se va întâmpla din ianuarie 2017, dacă te duci VOLUNTAR în armată

Publicat: Joi, 01 Decembrie 2016 07:33 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 11:38 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că autoritățile nu se gândesc acum la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci "suspendat". Totuşi, pentru completarea efectivelor de soldaţi va intra în vigoare o lege a rezerviştilor voluntari, care vor fi plătiţi pentru asta.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a subliniat că, în lipsa serviciului militar obligatoriu, este nevoie de un răspuns într-o formulă adaptată realităţilor societăţii de azi.

"Nu ne gândim deloc în momentul acesta la așa ceva, dar suntem foarte preocupați de faptul că de la suspendarea — serviciul militar obligatoriu nu e eliminat, e suspendat, asta e formula legală în România — serviciului militar obligatoriu nu am acționat imediat pentru a crea o rezervă în locul soldaților care făceau acest serviciu", a spus Mihnea Motoc, la emisiunea "După 20 de ani".

El a explicat că Legea rezerviștilor voluntari, care va intra în vigoare din ianuarie 2017, este un răspuns la această situație într-o formulă adaptată realităților societății de astăzi.

"Avem pregătite măsurile pentru implementarea ei, inclusiv suportul bugetar pentru asigurarea unei formule de pregătire periodică suficientă pentru acești rezerviști voluntari. Ei sunt de două tipuri — unii care au făcut serviciul militar și deci au un corp de bază de pregătire și nu e nevoie decât de actualizarea formației pe care o au deja, iar alții care vin fără background militar și pentru care pregătirea e un pic mai exigentă. Ar trebui să fie mai mult antrenați în unități, ceea ce înseamnă și o stimulare salarială", a afirmat ministrul.

Demnitarul a arătat că rezerviștii respectivi vor fi plătiți și vor putea, în același timp, să-și păstreze locurile de muncă.

"Ei continuă să-și desfășoare activitatea la locurile de muncă pe care le au, dar, în perioada de instrucție, primesc o anumită remunerație, iar în perioada în care nu fac instrucție, în plus față de salariul obișnuit, primesc un procent din salariul mediu pe economie", a susținut ministrul Apărării.

În context, Mihnea Motoc a amintit că MApN pregătește și o strategie de promovare a atractivității profesiei militare, despre care a spus că este aproape finalizată și că va fi "mult mai modernă și mai adaptată la tipul de comunicare al societății românești de azi".

loading...
30 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Mihnea Motoc rezervisti voluntari serviciu militar obligatoriu stagiu militar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 sep 00:54
Răspunde | Votează email 0 email
erywowei
weblog. Loads of gratitude sharing. fgkbbaeeefgd
12 feb 09:15
Răspunde | Votează email 0 email
pywporpi
I really like your writing style, great info, thank you for putting up ccfdffkkdaeb
15 ian 14:21
Răspunde | Votează email 0 email
tprreyyr
Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy gdcddfdkkgae
09 dec 07:17
Răspunde | Votează email 1 email
Periscop
Serviciul militar obligatoriu este o onoare pe care tineretul o doreşte, cu ardoare patriotică. cluburile, mall-urile, crâșmele şi birturile vor rămâne goale iar cozile la centrele de recrutare vor depăşi orice închipuire. Vor fi conflicte între voluntari,pentru obținerea unei uniforme peste rând ! Tinerii din diaspora vor reveni grămada înapoi în ţară pentru a-şi apăra glia strămoşească. Iar primii ofertanţi vor fi odraslele oligarhilor !
08 dec 06:02
Răspunde | Votează email 3 email
Marius
Armata in Romania este BATAIE DE JOC = PUSCARIE ! TE PUNE SA FACI CU TOTUL ALTCEVA DECAT ARMATA. SE DAU FOARTE PUTINI BANI IN ARMATA, PROSIA CA "ARMATA TE CALESTE" ESTE FOLOSITA DE NESTIUTORI SAU NAIVI, SA MA EXPRIM FRUMOS.
06 dec 17:55
Răspunde | Votează email 1 email
Teodor
Te simti norocos? Vrei sa faci rapid bani ? Click pe linkul : https://primedice.com/?c=1123469543 , inscrie-te si fa cunostinta cu un sistem de pariere in Bitcoins !!
06 dec 16:38
Răspunde | Votează email -8 email
mogos rodica
Ar fi foarte bine sa faca armata baietii numai asa se vor cali si maturiza si vor avea si alte oportunitati !
06 dec 11:32
Răspunde | Votează email -2 email
tibi vardi
Poza cu soldatii e facuta in Israel la o mormintare unuia dintre prieteni celor care pling, ce legatura are cu reportajul dv. nu inteleg....
06 dec 11:02
Răspunde | Votează email 4 email
cristian
luati exemplul poloniei. introduceti serv militar obligatoriu 6 luni dar 6 luni de pregaqtire militara ,nu de mers pe camp sau alte prostii de genul asta. oblgatoriu si baieti si fete.nu moare nimeni din asta din contra te caleste si iti da o anumita siguranta in caz de necesitate.
03 dec 17:14
Răspunde | Votează email -3 email
xxl
in sfarsit o lege buna, macar armata sa mai avem...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H