Anunţ oficial! Pensionarii nu mai sunt nevoiţi să obţină adeverinţe de vechime. „Nu accept aşa ceva”

Casa naţională de Pensii Publice şi casele teritoriale de pensii s-au conformat ordinului ministrului Muncii. Astfel, persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care dovedesc vechime.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 08:38
Anunţ oficial! Pensionarii nu mai sunt nevoiţi să obţină adeverinţe de vechime. „Nu accept aşa ceva”

Ordinul ministrului muncii şi protectiei sociale 1.783/2019 este un act administrativ intern, motiv pentru care nu trebuie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, data intrării în vigoare este cea menţionată în document, respectiv 1 ianuarie 2020.

Citeşte şi: Violeta Alexandru, anunţ bombă despre pensii! „Am terminat plata pensiilor în numerar”

Violeta Alexandru, ministrul muncii, a anunţat simplificarea procedurile pentru ieşirea la pensie. Aceasta a precizat faptul că a iniţiat un ordin în acest sens.

„Astăzi (12 decembrie 2019 – n.r.) am cerut redactarea şi am şi semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii.

Ministrul Muncii a precizat că nu acceptă ca o persoană care trebuie să primească la timp indemnizaţie, pensie şi ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii.

Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL.