Anunţ OFICIAL. Se plăteşte mai mult pentru APA DE PLOAIE. Facturile cresc de două, trei ori

Publicat: Joi, 25 Iulie 2019 13:49 // Actualizat: Joi, 25 Iulie 2019 13:49 // Sursa: romaniatv.net

Se întâmplă în România, mai exact la Arad unde tot mai mulţi agenţi economici reclamă faptul că plătesc facturi pentru apă şi canalizare majorate de câteva ori.

Foto: b1.ro

În ultimele luni, după ce compania locală care asigură serviciile a impus ca firmele şi instituţiile să plătească şi pentru colectarea apei pluviale, facturile au crescut semnificativ din cauza ploilor abundente, costul apei pluviale fiind mult mai mare decât al consumului de apă potabilă, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi Oraşul din România în care apa de ploaie costă peste 400.000 de euro anual

În cazul clienţilor cu personalitate juridică, apa pluvială este taxată de Compania de Apă Arad de la sfârşitul anului 2018, iar reacţii au existat imediat, însă iniţial costurile nu au fost foarte mari.

În primăvara şi vara acestui an, însă, pe fondul ploilor abundente, deci a cantităţilor mari de apă pluvială rezultată, compania a pretins sume foarte mari, chiar şi de câteva mii de lei, în cazul unor firme.

În medie, factura s-a triplat, reclamă cei care au postat pe social media imagini cu facturile. Astfel, patronul unei firme din municipiul Arad susține că ultima factură a depăşit 3.500 de lei, din care 2.900 a reprezentat serviciul de canalizare pluvială, iar restul a fost consumul de apă şi canalizarea menajeră.

"Am mers la Compania de Apă să cer explicaţii, iar doamna de la ghişeu mi-a spus, sec, că nu are ce face, că a plouat mult în ultima vreme. Deci eu sunt de vină că a picat apa din cer şi trebuie să plătesc. În acest ritm, ajung la faliment", a spus el.

Reprezentanţii Companiei de Apă au precizat, că nu se facturează apa de ploaie, ci serviciul de prestat pentru colectarea, transportul şi epurarea apelor meteorice (pluviale), iar facturarea agenţilor economici şi instituţiilor se face în funcţie de cantităţile de precipitaţii căzute într-o lună.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H