Oraşul din România în care apa de ploaie costă peste 400.000 de euro anual

Primăria municipiului Botoşani va avea de plătit aproximativ 400.000 de euro factură pe apa de ploaie, potrivit Adevărul. Este vorba de apa meteorică taxată anual de societatea de apă şi canal a judeţului. Edilii localităţii spun că sumele sunt enorme şi că au încercat şi în trecut să conteste aceste facturi.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 14:32
Oraşul din România în care apa de ploaie costă peste 400.000 de euro anual

În municipiul Botoşani apa de ploaie este un adevărat coşmar pentru edilii şi reprezintă o gaură serioasă în buget. Şi asta în condiţiile în care apa meteorică, aşa cum mai este numită apa de ploaie, este taxată anual de Nova Apaserv, operatorul de apă şi canalizare a judeţului, o societatea unde Consiliul Judeţean este principalul acţionar. Edilul municipiului Botoşani spune că apa de ploaie face ravagii în bugetul local. În anul 2017, Primăria Botoşani avea de achitat 1.8 milioane de lei pentru apa meteorică. Primăria a contestat aceea factură exorbintantă. Cu toate contestaţiile Primăria a fost nevoită să achite suma respectivă. În anul 2019, Primăria Botoşani va trebui să achite factura la apa meteorică pe anul 2018 iar veştile nu sunt deloc îmbucurătoare. Factura va fi şi mai mare: peste 440.000 de euro doar pe apa de ploaie scursă în canalizări timp de un an. 

Directorul Nova Apaserv a spus că societatea are încheiat un contract cu Institutul Naţional de Meteorologie, centrul zonal Moldova în baza căruia sunt furnizate datele privind media cantităţilor de apă pe fiecare an.