Anunţul care dă fiori întregii planete! Planul monstruos al Kremlinului după ce a invadat Ucraina

Forţele ruse se reorganizează în prezent şi îşi concentrează ofensiva asupra regiunii Donbas, în estul Ucrainei, conform unui raport al serviciilor secrete britanice dat publicităţii luni, informează EFE.

04 apr. 2022, 16:40
Anunţul care dă fiori întregii planete!  Planul monstruos al Kremlinului după ce a invadat Ucraina

Război în Ucraina. Forţele ruse se reorganizează în prezent şi îşi concentrează ofensiva asupra regiunii Donbas, în estul Ucrainei, conform unui raport al serviciilor secrete britanice dat publicităţii luni, informează EFE.

Trupele ruse, între care mercenari ai companiei militare private Wagner, având legătură cu statul rus, sunt transferate în zonă, relevă informaţiile oferite de Ministerul Apărării britanic.

El este comandantul rus care ar fi ordonat masacrul din Bucha. Cadavrele a sute de civili zăceau împrăştiate pe străzi după retragerea soldaţilor ruşi. Zelenski: Ucraina trebuie să aibă pace
Atacurile Rusiei împotriva civililor nevinovaţi din Irpin şi Bucea, localităţi de la periferia Kievului, constituie o dovadă suplimentară că preşedintele rus Vladimir Putin şi armata sa „comit crime de război” în Ucraina, declarase anterior premierul britanic Boris Johnson.

Duminică, Ucraina a acuzat trupele ruse de „masacru” împotriva civililor în orăşelul Bucea, situat la 37 km nord-vest de Kiev, iar preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat un „genocid” contra ucrainenilor, în timp ce Uniunea Europeană şi SUA au evocat suspiciuni de crime de război, acuzaţii respinse de Moscova, potrivit Reuters.

Autorităţile ucrainene au invitat anchetatori de la Curtea Penală Internaţională (CPI) să se deplaseze în localităţile de lângă Kiev, de unde au plecat trupele ruse, pentru a aduna dovezi privind posibile crime de război ruseşti, în special la Bucea.

Primarul din Bucea a declarat că trupele ruse au ucis 300 de localnici înainte de a se retrage, unii dintre care au fost executaţi cu mâinile legate şi cu un glonţ în ceafă. Imaginile cu trupuri împrăştiate pe străzile din Bucea au făcut duminică înconjurul lumii. Armata ucraineană a intrat în localitate însoţită de reporteri ai unor importante agenţii internaţionale de presă care au transmis cu promptitudine aceste imagini, ceea ce a suscitat un val de indignare pe plan internaţional.

Zelenski şi-a pierdut cumpătul: „Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”
Războiul din Ucraina va continua multă vreme
Președintele american Joe Biden a declarat, joi, că este „sceptic” față de anunțurile Rusiei privind retragerea parțială a trupelor sale pentru a concentra ofensiva din Ucraina asupra regiunii Donbas (est).

De asemenea, el a estimat că Vladimir Putin „pare să se izoleze” și a spus că are „indicii că (președintele rus) i-a demis sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”, în timp ce a spus că nu are „dovezi irefutabile”. Joi, într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Figaro”, ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a mai susținut că forțele ruse din Ucraina nu arată „niciun element concret” de retragere sau dezangajare, în ciuda declarațiilor recente ale Kremlinului.

Forțele ruse „nu se retrag, ci se repoziționează” în Ucraina, iar NATO se așteaptă la „ofensive suplimentare” din partea Moscovei, a declarat joi secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Rușii nu se vor retrage și au făcut o nouă mișcare în regiunea Donbas
Potrivit acestuia, Rusia „încearcă să-și întărească ofensiva asupra regiunii Donbas” și „menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe”.
Trupele ruse au părăsit centrala electrică de la Cernobîl, pe care au ocupat-o de la începutul invaziei Ucrainei din 24 februarie, luând ostatici, au anunţat autorităţile ucrainene joi seară.

De la 1 aprilie, cumpărătorii de gaz rusesc din țări „neprietenoase” vor trebui să aibă conturi de ruble sau Rusia nu le va livra, a anunțat joi președintele Putin. Germania și Franța se „pregătesc” pentru o eventuală oprire a importurilor de gaze rusești, europenii refuzând plata în ruble cerută de Moscova, a reacționat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.
Țările europene vor continua să plătească pentru gazul rusesc în euro și dolari așa cum este „scris în contracte”, a asigurat cancelarul german Olaf Scholz. Guvernul ucrainean urma să trimită joi 45 de autobuze pentru a evacua civilii din portul asediat Mariupol (sud-est), după ce Moscova a anunţat un armistiţiu pentru a le permite plecarea. Șaptesprezece autobuze plecaseră deja spre Mariupol, potrivit Kievului.

Rusia a luat măsuri împotriva liderilor europeni
Forțele armate ruse vor redeschide un coridor umanitar de la Mariupol la Zaporojie (220 km nord-vest) pe 1 aprilie, de la ora 10 a.m., ora Moscovei”, 7 a.m. GMT, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) s-a declarat gata „să direcționeze” de vineri aceste operațiuni de evacuare în direcția orașului Zaporojie, la 220 km nord-vest, cu condiția să aibă garanțiile necesare. Tot joi, Washingtonul a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, de data aceasta vizând sectorul tehnologiei, pentru a preveni eludarea sancțiunilor occidentale, printre altele.

Rusia a anunțat că le va interzice liderilor europeni și majorității europarlamentarilor să intre pe teritoriul său, ca răspuns la măsurile punitive care o vizează, conform „Le Soir”.