Anunţul celui mai mare producător de alimente din lume care răstoarnă tot: Aceste produse ale noastre nu vor fi niciodată sănătoase!

Cel mai mare producător mondial de alimente a venit cu o declaraţie surprinzătoare. Grupul elveţian Nestle a mărturisit într-un document intern că peste 60% din băuturile şi produsele sale alimentare nu îndeplinesc “definiţia standard a produselor sănătoase”.

01 iun. 2021, 10:23
Anunţul celui mai mare producător de alimente din lume care răstoarnă tot: Aceste produse ale noastre nu vor fi niciodată sănătoase!

Anunţul celui mai mare producător de alimente din lume care răstoarnă tot. Nestle recunoaște, de asemenea, că “unele din categoriile şi produsele noastre nu vor fi niciodată sănătoase”, informează Financial Times.

Anunţul celui mai mare producător de alimente din lume care răstoarnă tot. Ce spune Nestle

Cu toate acestea, în prezentarea menţionată de Financial Times, un produs precum băutură cu gust de portocale San Pellegrino obţine un rating ‘E’, cel mai slab calificativ potrivit unui sistem diferit de notare, denumit Nutri-Score, cu 7,1 grame de zahăr la 100 de mililitri.

De asemenea, produsul Nesquik cu aromă de căpşuni care este vândut în SUA are 14 grame de zahăr la o singură porţie, alături de mici cantităţi de colorant şi arome, deşi este descris drept “micul dejun perfect pentru copii”.

Citeşte şi: Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”

În replică, Nestle susţine că “lucrează la un proiect valabil la nivelul întregii companii pentru a-şi revizui strategia în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Analizăm întregul nostru portofoliu pentru a ne asigura că produsele noastre ajută la îndeplinirea nevoilor nutriţionale ale oamenilor”.

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, este prezentă în 189 de ţări din întreaga lume.

Nestle oferă un portofoliu larg de produse şi servicii pentru oameni şi animale de companie, pentru tot parcursul vieţii. Cele peste 2000 de branduri ale Nestle includ nume emblematice precum Nescafe, Nespresso, Maggi şi Nido.

Nestlé (deutsch ˈnɛstlə; international nɛsˈtle) este o companie multinațională din industria alimentară și una dintre cele mai importante concerne elvețiene. A fost fondată în Elveția, la Vevey, cantonul Vaud, locul unde și-a stabilit sediul. Nestlé a avut la bază asocierea a două companii: una anglo-elvețienă producătoare de lapte care a fost întemeiată în 1867 de frații George și Charles Page și „Farine Lactée Henri Nestlé” creată de Henry Nestlé în 1866.

Compania Nestlé s-a dezvoltat semnificativ în perioada celor două războaie mondiale când a început să comercializeze și alte produse în afară de lapte condensat sau alimente destinate nou născuților. În prezent, societatea este răspândită în 86 de țări și are peste 280.000 de angajați. Compania este cel mai mare grup alimentar din lume.

Citeşte şi: Directorul Morgan Stanley a devenit cel mai bine plătit bancher de pe Wall Street, cu 33 milioane de dolari în 2020. Acum 10 ani banca declanşa marea criză şi era în pragul falimentului, fiind salvată cu banii americanului de rând