Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”

Dieta de slăbire nu presupune restricţii alimentare şi nici anumite combinaţii-minune care să favorizeze topirea kilogramelor în plus, spune medicul diabetolog. În schimb, renunțarea la ronțăitul între mese și la sucurile cu zahăr favorizează procesul de slăbire.

17 mai 2021, 17:23
Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”

Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medicul diabetolog Laura Ene a explicat, la Digi 24, că nimeni nu se îngraşă de la mâncarea de calitate, consumată la momentul potrivit.

Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm”, a explicat medicul.

Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Nu renunţa la pâine

Specialistul spune că este o mare greşeală eliminarea completă a pâinii din alimentaţie atunci când vrem să slăbim, dar că aceasta ar trebui consumată doar dimineaţa.

Citeste si Dieta-minune care te face să slăbești până la 23 de kilograme în doar două luni. Alimentul banal care se găseşte în orice supermarket

Nu mâncarea este de vină, nu pâinea. Toată lumea, când se apucă de dietă, scoate pâinea. Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun! Nu despre combinații și nu despre restricții trebuie să fie dietele. Și în niciun caz dieta copiilor, copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibrat”, a adăugat ea.

Cum arată un mic-dejun sănătos pentru copii

Totodată, medicul diabetolog a făcut referire şi la alimentaţia copiilor. Iată cum ar trebui să arate un mic-dejun sănătos pentru cei mici:

Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de braânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt. Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a subliniat Laura Ene.

Medicul mai atrage atenţia unui aspect important: nu trebuie să mâncăm în viteză, pentru a da timp creierului să perceapă senzația de sațietate. În caz contrar, chiar dacă ne simțim stomacul plin, senzaţia de saţietate nu se instalează.

Citeste si Dieta minune a nutriționistului Mihaela Bilic. Cum să mănânci puțin și să te saturi fără să iei pastile