Anunţul de la TAS care o bagă în depresie pe Simona Halep. Patru ani de suspendare!

TAS a anunţat, luni, verdictul în cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva, 17 ani, care a fost depistată pozitiv la trimetazidină, o substanţă interzisă, la campionatele naţionale din decembrie 2021. Rezultatul a fost anunţat abia pe 8 februarie 2022, la o zi după ce sportiva şi-a ajutat echipa să câştige aurul la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

29 ian. 2024, 18:11
Anunţul de la TAS care o bagă în depresie pe Simona Halep. Patru ani de suspendare!

Anunţul de ultimă oră de la TAS care o bagă în depresie pe Simona Halep. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a început să audieze cazul ei în septembrie 2023, dar a amânat procedurile după ce un grup de judecători a cerut documente suplimentare.

Pe 29 ianuarie a venit verdictul în cazul Kamilei Valieva, care a fost suspendată timp de 4 ani! Suspendarea începe din 25 decembrie 2021, deci până acum sportiva și-a ispășit deja jumătate din pedeapsă.

Citeşte şi: Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep la TAS. „17 încălcări ale regulamentului!”

Confrom GSP, Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină când avea 15 ani, în decembrie 2021, dar rezultatul a fost anunțat în februarie 2022, la o zi după ce aceasta și-a reprezentat echipa la cucerirea aurului de la Jocurile Olimpice de iarnă. Comitetul Internaţional Olimpic a autorizat-o să participe la proba feminină de simplu, în ciuda testului său pozitiv, dar a precizat că medaliile pentru proba pe echipe nu vor fi alocate până la soluţionarea cazului.

Citeşte şi: Ce riscă Simona Halep după ce şi-a anunțat revenirea în plină suspendare pentru dopaj. Anunţul Federaţiei Internaţionale de Tenis

În perioada 7-9 februarie, TAS o va audia pe Simona Halep, care încearcă să obțină reducerea suspendării de 4 ani primită din partea Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra. Simona Halep a fost depistată pozitiv după eliminarea de la US Open 2022, care s-a produs în primul tur, în urma înfrângerii suferite în fața Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Ulterior, în mai 2023, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a programului anti-doping pentru tenis (TADP), legată de nereguli în pașaportul său biologic (ABP).