Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep la TAS. „17 încălcări ale regulamentului!”

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a luat o măsură dură împotriva unui arbitru de tenis de tenis, suspendând pe o perioadă de 16 ani și amendându-l cu 75.000 de dolari pe Stefan Milanov din Bulgaria, în urma unui scandal de corupție.

15 ian. 2024, 22:17
Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep  la TAS. „17 încălcări ale regulamentului!”
Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep la TAS. "17 încălcări ale regulamentului!"

Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep la TAS. Cu mai puțin de o lună înaintea audierilor de la TAS în cazul celei mai bune jucătoare de tenis, Simona Halep, ITIA a anunțat o decizie uluitoare în cazul arbitrului de tenis Stefan Milanov, care a fost suspendat pe o perioadă record de 16 ani și amendat cu 75.000 de dolari de către ITIA în urma a 17 încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP).

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru Simona Halep înaintea verdictului de la TAS. Ion Ţiriac a făcut anunţul

Stefan Milanov, care a mai fost suspendat anterior pentru pariere pe tenis, a fost acum sancționat în urma unei investigații legate de cinci meciuri arbitrate în 2021. Printre încălcările identificate se numără facilitarea parierii, manipularea datelor de punctaj și încercarea de comitere a infracțiunilor de corupție. Într-o mișcare surprinzătoare, bulgarul nu a răspuns acuzațiilor ITIA, ci și-a recunoscut efectiv responsabilitatea pentru toate acuzațiile și a acceptat sancțiunile impuse conform TACP.

Citeşte şi: O nouă lovitură pentru Simona Halep în plină suspendare pentru dopaj. A fost obligată să spună STOP!

Suspendarea lui Stefan Milanov este programată să dureze până la 27 decembrie 2039, iar în această perioadă i se interzice să participe sau să oficieze la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de către membrii ITIA sau orice asociație națională. Această decizie dură vine într-un moment crucial pentru lumea tenisului, punând sub semnul întrebării integritatea sportului. Cu audierile Simonei Halep programate în curând, ITIA demonstrează o abordare strictă în combaterea corupției și asigurarea eticii în tenis.