Anunțul de ultimă oră făcut de Marius Budăi! Cum se modifică vârsta de pensionare

Există mai multe discuții pe tema vârstei de pensionare pentru români. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre care sunt modificările care ar putea să apară.

29 feb. 2024, 22:05
Anunțul de ultimă oră făcut de Marius Budăi! Cum se modifică vârsta de pensionare
Anunțul de ultimă oră făcut de Marius Budăi! Cum se modifică vârsta de pensionare

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, se implică în controversa privind posibila creștere a vârstei de pensionare, afirmând că această măsură nu va fi aplicată în viitorul apropiat.

Citește și: Marius Budăi, noi detalii despre recalcularea pensiilor. Explicațiile fostului ministru pentru pensionarii care se tem să nu le scadă veniturile

„Creșterea vârstei de pensionare nu există! În lege se vorbește ca după anul 2025 să studiem dacă putem lua în calcul ceea ce se întâmplă cu speranța de viață. O reducere a vârstei standard de pensionare în conformitate cu perioada lucrată. Al doilea drept este în concordanță cu numărul de ani lucrați, iar al treilea pentru condiții speciale și deosebite”, a explicat fostul ministru la Antena 3.

Răspunsul lui Marius Budăi a fost provocat de speculațiile din spațiul public cu privire la posibilitatea ca 1,6 milioane de pensionari să-și vadă pensiile înghețate începând din anul viitor. Această îngrijorare a apărut în urma adoptării de către Guvern a normelor de aplicare pentru legea pensiilor, fără a modifica în vreun fel articolul care a generat cele mai mari controverse. Există și o altă interpretare a situației, conform căreia în noua lege vârsta de pensionare ar putea fi majorată la discreția Guvernului.

Citește și: Cât trebuie să muncești dacă vrei pensia minimă de 1281 de lei. Marius Budăi a explicat metoda de calcul