Anunţul devastator al epidemiologului şef din Italia: Restricţiile ar putea fi reaplicate

Epidemiologul şef din Italia, Maurizio Cecconi, consideră că societatea ar trebui să se obişnuiască să trăiască cu COVID-19 până în momentul în care va fi valabil un vaccin. De asemenea, acesta a declarat faptul că este posibil ca autorităţile să reimpună restricţii în situaţia în care există o explozie a cazurilor.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 12:23
Anunţul devastator al epidemiologului şef din Italia: Restricţiile ar putea fi reaplicate

Maurizio Cecconi, șeful serviciilor de terapie intensivă la spitalul de cercetare Humanitas din Milano și președintele Societății Europene de Medicină pentru Terapie Intensivă, a fost unul dintre cei trei medici din Lombardia care a avertizat restul Europei să „se pregătească” pentru Covid-19 în primele zile ale focarului.

În ultimele sale declaraţii, medicul susţine că societatea ar trebui  „să învețe cum să trăiască” cu coronavirus până când va exista un vaccin. Deși este optimist în ceea ce privește eforturile autorităților de sănătate europene în ceea ce priveşte monitorizarea virusul, acesta nu exclude revenirea la controale sociale mai stricte. 

Citeşte şi: Povestea uluitoare a românului care a trebuit să coordoneze o clinică întreagă pentru că toţi pacienţii şi cadrele medicale aveau COVID

„Dacă există o creștere a transmisiei, trebuie să fim pregătiți să încetinim din nou și poate să impunem din nou măsuri restrictive”, a spus medicul italian.

În primele zile ale pandemiei de coronavirus din Italia, atât medicul, cât şi echipa sa erau speriaţi de ceea ce va urma, după ce au analizat rapoartele despre personalul medical din China. În acest sens, în spitalul italian s-au luat măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte protecţia împotriva virusului ucigaş, iar din această cauză numărul de cadre medicale infectate a fost redus.

Maurizio Cecconi este unul dintre cei mai tineri consultanţi ai NHS. Acesta ocupă funcţia de preşedinte ales  al Societății Europene de Medicină pentru Terapie Intensivă, care reunește 10.000 de specialiști pe tot continentul.