Anunţul lui Cîţu: Statul va suporta cheltuielile companiilor cu testarea angajaţilor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, că testele pentru Covid făcute angajaților și suportate până acum de angajatori vor fi fi trecute la cheltuieli deductibile și transferate către stat.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 17:45
Anunţul lui Cîţu: Statul va suporta cheltuielile companiilor cu testarea angajaţilor

Potrivit acestuia, ordonanța, care acordă mai multe facilităţi fiscale companiilor, este în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

„Reglemetarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpoziabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

Pe de altă parte se propune introducerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a precizat Florin Cîțu.

„Având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o completare și cu o înlesnire la plata pentru obbligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrată de organul fiscal central. Este vorba de o procedură simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pentru o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscale-bugetare care au fost acumulate în perioada de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Citeşte şi: Amânarea ratelor la bănci ar putea fi prelungită şi în 2021. Florin Cîţu: „Aş merge pe această variantă”