Anunţul momentului, Belarus e gata să intre în război. Şeful Statului Major anunţă trimiterea de trupe la graniţa cu Ucraina, „din cauza ameninţării tot mari”

"Belarus a trimis trupe la granița cu Ucraina din cauza amenințării tot mai mari", a declarat șeful Statului Major General al Forțelor Armate, prim-adjunctul Ministerului Apărării al țării, generalul-maior Viktor Gulevici.

10 mai 2022, 20:18
Anunţul momentului, Belarus e gata să intre în război. Şeful Statului Major anunţă trimiterea de trupe la graniţa cu Ucraina, „din cauza ameninţării tot mari”

Gruparea creată de Forțele Armate ale Ucrainei în Direcția Operațională Sud, cu un număr total de până la 20.000 de persoane, necesită și un răspuns din partea noastră. Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcția sud, forțele unităților forțelor de operațiuni speciale sunt dislocate în trei direcții tactice”, transmite Ministerul Apărării din Belarus, pe canalul său de Telegram.

De asemenea, se raportează că Statele Unite și aliații săi își sporesc prezența militară în apropierea granițelor Belarusului. În ultimele șase luni, grupul și-a dublat dimensiunea, anunţă autorităţile. De asemenea activităţilor aviatice în Polonia și țările baltice indică o amenințare în creștere, a menționat ministerul. Natura exercițiilor „nu indică orientarea lor pașnică”, a spus Ministerul Apărării.

Citeşte şi Condiţiile inumane în care supravieţuiesc apărătorii de la Azovstal. Strigăt disperat de ajutor al răniţilor, care nu mai au medicamente şi alimente GALERIE FOTO

În acelaşi timp, Moscova a acceptat să ajute Minskul să producă rachete, între care rachete de tip Iskander, a declarat şi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko. „Dezvoltăm o nouă rachetă. O rachetă foarte eficientă, similară modelului Iskander. Există sprijin deplin”, a adăugat el.

Citeşte şi Rușii recurg la acte teroriste în Kiev. Au băgat cadavrul unui ucrainean în portbagaj, cu o mină sensibilă la greutate pe care au detonat-o la sosirea soldaților ucraineni