Condiţiile inumane în care supravieţuiesc apărătorii de la Azovstal. Strigăt disperat de ajutor al răniţilor, care nu mai au medicamente şi alimente GALERIE FOTO

Luptătorii răniți din Mariupol supraviețuiesc în condiții insalubre și fără medicamente, după cum arată fotografiile apărătorilor de la Azovstal, prezentate de Regimentul Azov.

10 mai 2022, 18:07

Întreaga lume civilizată trebuie să vadă condițiile în care se află apărătorii răniți, infirmi ai lui Mariupol și să acționeze! În condiții complet insalubre, cu răni deschise bandajate cu resturi nesterile de bandaje, fără medicamente necesare și chiar alimente„, a transmis Batalionul Azov, care de mai bine de două luni s-a baricadat cu sute de civili în oţelăria Azovstal.

Armata a cerut Națiunilor Unite și Crucii Roșii „să-și arate umanitatea și să reafirme principiile de bază pe baza cărora au fost create” și să salveze răniții care nu mai sunt implicați în ostilități. „Militarii pe care îi vedeți în fotografii și alte sute de la uzina Azovstal au apărat Ucraina și întreaga lume civilizată suferind răni grave cu prețul propriei sănătăți”, se arată în comunicatul preluat de Unian.

Citeşte şi Rușii recurg la acte teroriste în Kiev. Au băgat cadavrul unui ucrainean în portbagaj, cu o mină sensibilă la greutate pe care au detonat-o la sosirea soldaților ucraineni

Regimentul a cerut din nou evacuarea imediată a militarilor răniți în teritoriile controlate de ucraineană, unde vor fi asistați și asigurați cu îngrijirea corespunzătoare.

Până acum, câteva sute de civili au fost evacuați de pe teritoriul Azovstal, însă aproximativ 100 au rămas încă în interiorul uzinei, a declarat consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriuşcenko.

Citeşte şi Viaţa bate filmul şi în război. Un tanchist rus, campionul mondial la Jocurile de Război cu tancuri, a murit în lupta reală, din Ucraina