Rușii recurg la acte teroriste în Kiev. Au băgat cadavrul unui ucrainean în portbagaj, cu o mină sensibilă la greutate pe care au detonat-o la sosirea soldaților ucraineni

Soldații ruși au ucis un voluntar al armatei ucrainene la periferia Kievului și i-au lăsat cadavrul în portbagajul mașinii sale, echipat cu o mină care a explodat ulterior când forțele ucrainene au încercat să-l mute.

10 mai 2022, 17:22
Rușii recurg la acte teroriste în Kiev. Au băgat cadavrul unui ucrainean în portbagaj, cu o mină sensibilă la greutate pe care au detonat-o la sosirea soldaților ucraineni

Liudmila Kirpach, văduva soldatului, a declarat pentru Politico că ea și soțul ei Oleksandr „au făcut totul împreună”. Femeiea spune că a doua zi după ce a început invazia rusă, pe 24 februarie, Oleksandr, soţul său, mecanic de profesie, a organizat luptători voluntari în satul său Kalinivka, de lângă Kiev.

Pe 1 martie, la câteva zile după ce trupele ruse au pătruns în satul lor, prietenii lui Oleksandr au pornit cu mașina pentru a vedea dacă ar putea obține mai multe informații despre mișcările trupelor rusești de aproape. Femeia i-a spus lui Christopher Miller, de la Politico, că după ce tovarăşii săi nu s-au întors, el a pornit în căutarea lor.

A spus că se va întoarce imediat”, a povestit Liudmila. Oleksandr nu s-a mai întors și, incapabil să adoarmă, Liudmila a pornit la rândul ei să-l găsească. La un moment dat i-a observat sedanul pe drum, cu cheile în contact, dar fără pasageri în mașină. Una dintre prietene a observat că portbagajul era ciuruit de gloanțe, iar când l-au deschis au găsit acolo cadavrul lui Oleksandr. Prietena ei a tras-o departe de mașină, de teamă că ar putea fi o capcană.

Citeşte şi Victor Ciutacu îi ironizează pe analiştii care prevedeau că Putin va declanşa un măcel în Ucraina înainte de 9 mai: „Până la urmă, ştirea de 9 mai a fost că ăl bătrân mai face copii”

Pe 4 martie s-au întors însă la fața locului cu soldați ucraineni. Potrivit spuselor femeii, soldații i-au legat frânghii de membre și s-au îndepărtat de mașină pentru a-l trage încet și a vedea dacă mașina era minată. Imediat ce au tras, „mașina a explodat într-o minge de flăcări”. Soldații ruși plasaseră o mină sub Oleksandr, care s-a declanșat după mutarea greutăţii corpului acestuia, a mai spus Liudmila.

Apoi, ea a luat bucăţile din bărbatul său și le-a pus într-o cutie, îngropându-le apoi în grădina unde obișnuiau să planteze împreună legume, în satul lor de la periferia oraşului Kiev.

Citeşte şi Viaţa bate filmul şi în război. Un tanchist rus, campionul mondial la Jocurile de Război cu tancuri, a murit în lupta reală, din Ucraina