Anunţul Simonei Halep legat despre participarea la US Open: „Toate acestea mă fac să mă gândesc bine”

Cotidianul spaniol Marca a anunțat că există date stabilite pentru reluarea celor două circuite de tenis, respectiv 3 august pentru cel feminin și 10 august pentru cel masculin.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 13:24
Anunţul Simonei Halep legat despre participarea la US Open: „Toate acestea mă fac să mă gândesc bine”

Simona Halep, locul 2 WTA, a anunţat că este posibil să nu participe la US Open, grand slam programat să înceapă la 31 august, în condiţii sanitare stricte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar încă nu a luat o decizie definitivă.

Încă nu este clar nici cum se vor stabili tablourile turneelor, în condiţiile în care mulţi jucători, chiar dintre cei de top, ar putea să aleagă să nu participe, atât de teama pandemiei, cât şi a celorlalte probleme pe care aceasta le presupune.

„Suntem în mijlocul unei pandemii globale, există riscuri când vine vorba despre călătorit la care se adăugă o posibilă carantină și toate schimbările din jurul turneului, toate acestea mă fac să mă gândesc bine”, a spus Halep într-un interviu acordat New York Times.

De asemenea, există încă problema restricţiilor de călătorie, care ar putea împiedica unii jucători să participe la turnee, chiar dacă şi-ar dori, situaţie abordată de Richard Gasquet.

„Cel mai corect ar fi ca toată lumea să poată juca și să existe și calificări. Eu cred că jucătorii care acum spun că nu vor participa se vor răzgândi. Îi înțeleg pe organizatorii de la US Open, dar dacă doar o parte pot călători, nu e corect să se țină”, a spus jucătorul francez.

„Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să călătorească din România, trebuie să petreacă patru săptămâni în acel hotel din New York şi poate să aducă doar o persoană. În mod normal, ai un fizioterapeut, un sparring-partner, un masor şi poate un antrenor sau doi. Practic, trebuie să rămâi în această bulă cu o singură persoană, timp de trei sau patru săptămâni şi trebuie să fii profesionist şi să concurezi la cel mai înalt nivel. Vor fi mulţi jucători care au o problemă cu asta, cu siguranţă”, a explicat şi Darren Cahill, antrenorul Simonei.

Citeşte şi: Novak Djokovic, testat de urgenţă pentru Covid-19 după ce a intrat în contact cu un sportiv infectat cu noul virus


loading...