Anunţul SURPRINZĂTOR făcut de Vladimir Putin: Ce a ordonat trupelor de la graniţa cu Ucraina VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat forţelor militare care au luat parte la aplicaţii în trei regiuni limitrofe cu Ucraina să revină în bazele lor permanente de dislocare, a relatat luni agenţia de presă Interfax, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 09:00
Anunţul SURPRINZĂTOR făcut de Vladimir Putin: Ce a ordonat trupelor de la graniţa cu Ucraina VIDEO

Nu este clar imediat dacă ordinul şefului statului rus semnifică faptul că vor fi mai puţini soldaţi în apropiere de graniţa cu Ucraina, unde s-ar afla deja desfăşuraţi, conform informaţiilor NATO, în jur de 40.000 de militari ruşi.

 

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi Statele Unite ale Americii au declarat anterior că nu există semne privind o reducere a numărului de militari ruşi la graniţa cu Ucraina, după ce preşedintele Vladimir Putin declarase la 7 mai că trupele Rusiei au fost retrase de la frontiera ucraineană.

După cum relatează ITAR-TASS, preşedintele Vladimir Putin – comandantul suprem al armatei ruse – a dat ordin luni ministrului apărării, Serghei Şoigu, ca trupele care au participat la exerciţii militare în trei regiuni din sudul Rusiei – Rostov, Belgorod şi Briansk – să revină la bazele lor.