Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage

Românca, suspendată în primă instanță patru ani pentru consum de roxadustat, mai are de așteptat până la aflarea verdictului dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

26 feb. 2024, 09:31
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Ce mesaj a primit fostul lider WTA de la TAS

Simona Halep așteaptă verdictul TAS. Într-un comunicat, TAS a anunțat că speța Simonei Halep încă este teoretic  „în judecare” și, în acest moment, nu poate fi înaintată o dată în care verdictul va fi comunicat.

”În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS.

Simona Halep speră că suspendarea îi va fi redusă semnificativ pentru a putea reveni imediat pe teren. Românca și-a început perioada de suspendare din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja un an și jumătate din suspendarea de patru ani. Verdictul în cazul Simonei Halep este așteptat la finalul lunii martie.

Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment. ”M-a părăsit. A fost un șoc”

Președinta Fundației Simona Halep îi bagă pe toți la idei înaintea verdictului de la TAS: „Vrei să ne complicăm puțin?”

Verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) este așteptat cu înfrigurare de Simona Halep și de apropiații jucătoarei de tenis din Constanța. Președinta „Fundației Simona Halep” sporește misterul legat de decizia în cazul de dopaj, în care sportiva a făcut apel împotriva suspendării de patru ani.

Georgiana Herda este cea mai bună prietenă a Simonei Halep! Cele două au legat o relație strânsă încă din copilărie, Georgiana fiind numită președintele „Fundației Simona Halep”.

Femeia care ocupă cea mai importantă funcție în cadrul „Fundației Simona Halep” s-a afișat pe internet într-un tricou imprimat cu un mesaj plin de mister: „Vrei să ne complicăm puțin viața?”.

Fotografia a fost postată chiar de prietena Simonei Halep, la Instastory. Georgiana Herda a fost numită în anul 2018 în funcția de președinte al „Fundației Simona Halep”.

Simona și Georgiana au petrecut mult timp împreună după ce dubla campioană de Grand Slam a fost suspendată pentru dopaj, ele mergând în mai multe vacanțe de lux.

Simona Halep a explicat motivele pentru care a înființat fundația ce îi poartă numele: „Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lasa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect.

Ca sportiv profesionist am reușit să-mi ating obiectivele propuse, să devin lider mondial și să câștig un turneu de Grand Slam, acestea venind în urma unei munci și pregătiri constante și îndelungate. Părinții au fost lângă mine mereu, m-au susținut și m-au ajutat să depășesc toate greutățile pe care le-am întâmpinat până am atins ceea ce mi-am dorit.

Tot ei sunt cei care mi-au fixat reperele și valorile morale în care cred, cele care m-au determinat să înființez această fundație care va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație. Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii, să discut, să-mi formez idei și să le știu nevoile, să încerc să mă implic în rezolvarea lor în special pe latura sportivă sau educațională”, a precizat Halep, potrivit site-ului oficial al sportivei.

Simona Halep va câştiga la TAS. Americanii au dezvăluit detaliul secret care a aruncat în aer toată ancheta

Americanii au identificat detaliul care anunță victoria pentru Simona Halep la TAS. Specialiştii de la tennisupdate.com au identificat un detaliu care poate anunța victoria Simonei la TAS și anume faptul că nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului în suplimentul pe care l-a luat Simona Halep.

„Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.

Simona Halep, anunţul momentului legat de decizia TAS. „După un an şi jumătate, coşmarul s-a terminat!”

Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.

În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep.

Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie”, scrie tennisupdate.com, citat de prosport.ro.

S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA

S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Chiar dacă TAS nu a oferit detalii specifice, se crede că Simona Halep ar putea primi o diminuare a pedepsei, cu toate că ITIA a cerut o majorare a suspendării. Surse din cadrul TAS au dezvăluit că membrii panelului au ajuns deja la o decizie și că acum se lucrează la redactarea motivării.

Potrivit informațiilor obținute, membrii panelului care judecă apelul Simonei la Lausanne sunt Ulrich Haas și Jeffrey Benz, propuși de ITIA, respectiv echipa apărării, și Annabelle Bennet, numită de TAS, președinta panelului. Anabelle Bennet ar putea avea un rol crucial în decizia finală, având în vedere presiunea exercitată de celelalte părți. Se așteaptă cu interes verdictul oficial, care va influența viitorul carierei Simonei Halep și revenirea ei pe terenul de tenis.

Procesul poate dura o perioadă semnificativă, deoarece trebuie argumentată temeinic decizia luată. Simona Halep speră să revină pe teren în acest an, dar există incertitudini cu privire la participarea ei la Roland Garros.

Citeşte şi: Suma imensă cheltuită de Simona Halep pentru recursul de la TAS. Ion Ţiriac: „Eu i-am spus că fără cinci milioane speranţe nu prea are!”

Pe de altă parte, specialiştii de la tennis365.com sunt sceptici cu privire la un eventual verdict favorabil Simonei Halep din partea judecătorilor TAS: „Simona Halep a fost fermă în apărarea sa și a spus că nu a luat roxadustat intenționat, dar asta s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a scăpa de pedeapsă. Decizia finală în acest caz poate sosi peste câteva luni, cu Simona Halep îndepărtându-se de revenirea pe teren, la cariera ei, cu fiecare zi pe care o petrece pe margine”.

Clasamentul WTA: Rivala Simonei Halep, Sorana Cîrstea, se menţine pe locul 22. Coborâre pentru Ana Bogdan

Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Semifinalistă la Dubai, Cîrstea se menţine pe locul 22, cu 2223 de puncte.

Ana Bogdan a coborât de pe locul 56 pe 65 şi are 1044 puncte, iar Jaqueline Cristian se menţine pe 75, cu 949 puncte. Dincolo de top 100, Irina Begu a coborât un loc, ea fiind acum pe 118, cu 631 de puncte.

În top 200 mai sunt Gabriela Ruse (urcare pe locul 156, cu 484 de puncte), Irina Bara (urcare de trei locuri până pe 176, cu 430 de puncte) şi Miriam Bulgaru (menţinere pe 194, cu 400 puncte).

În fruntea clasamentului se află în continuare poloneza Iga Swiatek, cu 10.105 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 8725 puncte, iar pe trei se află Coco Gauff, cu 6975 de puncte.

Câştigătoare la Dubai, italianca Jasmine Paolini a urcat 12 locuri, până pe 14, cu 2700 puncte.