Anunţul zguduitor al OMS: "Virusul ar putea să nu fie eradicat niciodată"

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 22:16 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că coronavirusul care a cauzat Covid-19 ar putea deveni endemic precum HIV. De asemenea, OMS a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula şi a solicitat "un efort masiv" pentru a-l contracara, potrivit The Guardian.

Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat: "Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu mai plece niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală. Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung sau să nu fie".

El a mai afirmat că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un "efort masiv" chiar dacă se găseşte un vaccin.

Citeşte şi: Raed Arafat: "Valul doi de coronavirus poate să fie şi la vară. NU trebuie să fim deloc relaxaţi"

Mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie efectiv împotriva coronavirusurilor.

Ryan a precizat că vaccinuri pentru alte boli, cum ar fi rujeola, care nu a fost eliminată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
boală coroanvirus durata HIV OMS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H