Anunţul zilei pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Bani în plus de la stat, când intră pe card

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a decis ca în 2023 aproximativ 2,4 milioane de români vulnerabili să poată beneficia de șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde.

17 mart. 2023, 22:47
Anunţul zilei pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Bani în plus de la stat, când intră pe card
Anunţul zilei pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Bani în plus de la stat, când intră pe card

Anunţul zilei pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Pensionari cu venituri până la 1.700 de lei beneficiază încă din a doua jumătate a anului trecut de vouchere sociale, un ajutor pentru alimente în valoare de 250 de lei, virat la fiecare două luni pe niște carduri electronice, un fel de tichete de masă primite de la stat. Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru a doua tranșă, chiar înainte de sărbătorile Pascale, pentru a le oferi un ajutor românilor vulnerabili.

Citeşte şi: Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă şi grădiniţă şi tichete de 1500 de lei pentru tratamente stomatologice

Anul acesta, voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni, motiv pentru care suma de dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene pentru Antena 3.

Citeşte şi: Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1.000 de familii

Conform, MIPE, cei mai mulţi beneficiari de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt din Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).