Anvelope de iarnă 2021. Cum trebuie să alegi cauciucurile pentru sezonul rece. Secretele pe care trebuie să le știe orice șofer!

Iarna bate la ușă, iar odată cu scăderea temperaturilor din termometre trebuie să acordăm o atenție deosebită și echipării autoturismelor pentru sezonul rece.

16 nov. 2021, 13:13
Anvelope de iarnă 2021. Cum trebuie să alegi cauciucurile pentru sezonul rece. Secretele pe care trebuie să le știe orice șofer!

Anvelope de iarnă 2021. Printre cele mai imporante schimbări este cea legată de anvelope. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le știe toți șoferii pentru sezonul de iarnă.

Anvelope de iarnă 2021. Secretele pe care trebuie să le știe fiecare șofer

– Nu trebuie să aștepți până când drumurile se vor acoperi cu zăpadă. În acel moment, schimbarea cauciucurilor e deja târzie. iar poliţia vă poate şi amenda pentru echiparea automobilului cu cauciucuri necorespunzătoare timpului de afară.

-Dacă mai multe zile consecutive temperatura de afară e mai mică decât 7 grade Celsius atunci este timpul potrivit de a echipa automobilul cu cauciucuri de iarnă. La aceste temperaturi cauciucurile de iarnă se comportă mult mai bine faţă de cele de vară.

-Atunci când ne hotărâm să achiziționăm cauciucurile de iarnă, dar şi alte tipuri de cauciucuri, este important să precizăm data producerii acestora. Cu cât sunt mai vechi, chiar dacă au fost păstrate corect la depozit, proprietăţile acestora scad, cauciucul începe să se întărească şi să nu-şi mai îndeplinească funcţiile.

-Nu instalaţi cauciucuri cu crampoane pe roţile motrice şi cauciucuri fără crampoane pe roţile care nu sunt puse în mişcare de propulsor. Riscaţi să obţineţi un comportament incontrolabil în situaţii extreme din cauza diferenţei substanţiale dintre aderenţa pe care o oferă cauciucurile!

Citește și: Șoferii trebuie să aibă mare grijă la aceste greșeli, în sezonul rece: Ar putea rămâne cu mașina pe butuci!
 

-Maniera de condus trebuie adaptată condiţiilor de drum. În perioada rece a anului trebuie să conduceţi mai precaut, să scădeţi viteza cu 20-30 km/h faţă de cea cu care vă deplasaţi în timpul verii, să păstraţi o distanţă mai mare de la automobilele ce se deplasează în faţă şi să acţionaţi foarte lin comenzile.

-Nu frânaţi, nu acceleraţi brusc şi nu luaţi brusc piciorul de pe accelerator atunci când abordaţi o curbă – acest lucru ar putea duce la un derapaj şi pierderea controlului asupra automobilului.

Citește și: Detalii incredibile despre „No Time To Die”, cel mai nou film din seria „James Bond”. Specialistul în efecte speciale a dezvăluit cum a fost realizată cascadoria din deschiderea peliculei: adevăratul şofer nu era la volan, ci deasupra maşinii!