Anvelopele autobuzelor STB care circula pe linia de tramvai, distruse de mastic. Tramvaie, blocate pe linii zeci de minute VIDEO

După doar 48 de ore de când autobuzele STB pot circula pe linia de tramvai a apărit o nouă problemă în traficul din Capitală. Masticul turnat pe lângă şina de tramvai s-a topit din cauza căldurii şi s-a depus pe şinele de tramvai, iar multe linii au fost blocate timp de zeci de minute.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 06:20
Anvelopele autobuzelor STB care circula pe linia de tramvai, distruse de mastic. Tramvaie, blocate pe linii zeci de minute VIDEO

Vatmanii consideră că de vină sunt autobuzele care pot circula pe linia de tramvai. Lucrătorii Societăţii de Transport Bucureşti au fost trimişi cu găleţi de nisip, pe care le-au pus pe liniile de tramvai, ca mijloacele de transport să nu mai alunece.

Citeşte şi: Autobuzele vor putea circula şi pe linia de tramvai. Firea: „Călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai rapid”

„Am stat tura trecută o oră şi jumătate ca să fac trei staţii. Au băgat autobuzele pe linia de tramvai și masticul acesta nu rezistă la căldură, la 30 de grade se face plastilină, vedeți.Intră piciorul în el, și în momentul în care au trecut autobuzele, au luat masticul respectiv și l-au pus pe linie. Și aici e puțin, dar de la Vitan începând, de unde intră mașinile pe linie ” ,a declarat un vatman pentru Digi24.

Începând de miercuri, 1 iulie, au început să circule autobuzele pe linia de tramvai, după ce STB a făcut probe o lună de zile. Este vorba de autobuzele liniilor 135, pe Mihai Bravu, între Calea Vitan și Piața Iancului, 330, de la Dristor până la Piața Iancului, și 182, pe Ștefan cel Mare – Nicolae Titulescu, între Dorobanți și Banu Manta.

„Aproape în fiecare an avem probleme cu masticul, mai ales în perioadele cu caniculă. Nu știu ce fel de mastic au folosit, de nu s-a întărit în aproape 20 de ani de zile. Problema a fost semnalată, iar în perioada imediat următoare probabil se va interveni, se va turna niște nisip. Însă în viitor va trebui rezolvată cauza problemei”, a a declarat pentru Club Feroviar Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor București din cadrul Societății de Transport București.


loading...