Apă călâie la robinetele a aproape jumătate din bucureşteni. DE CE scade temperatura apei calde UPDATE Explicaţia ELCEN

RADET Bucureşti anunţă, joi, că furnizarea energiei termice pentru apă caldă şi căldură, se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul zilei de miercuri la centralele CET Vest şi CET Grozăveşti aparŃinând ELCEN. Efectele vor fi resimţite în sectoarele 1 şi 6 şi parţial în sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, respectiv în zona Panduri şi Ana Davila.

20 oct. 2016, 09:06
Apă călâie la robinetele a aproape jumătate din bucureşteni. DE CE scade temperatura apei calde UPDATE Explicaţia ELCEN

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii ELCEN în cadrul comandamentului comun, problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, reprezentanţii societăţii Electrocentrale estimând că avaria de la CET Vest va fi remediată în cursul serii de joi, ora 22.00, iar cea de la CET Grozăveşti în cursul dimineţii de vineri, informează RADET joi. 

„Azi-noapte, ELCEN a înregistrat două avarii în incinta Ciclului Combinat (din cauza unei conducte fisurate) și în cadrul CTE Grozăvești. Astfel, pentru izolarea zonelor cu probleme și remedierea defecțiunilor, consumatorii racordați la rețeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 și parțial sectorul 5 din Capitală au fost preluați cu ajutorul unor unități de vârf. În acest moment, CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită„, se menționează într-un comunicat ELCEN.

Conform sursei citate, avariile au fost sesizate în intervalul orar 1:30 — 2:30. Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

PREMIERĂ la RADET Bucureşti. Cum vor fi descoperite avariile şi pierderile de apă din sistem, începând din această iarnă

Bucureştenii ar putea scăpa de corvoada cozilor de maşini, pe traseele pe care RADET (Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice) face lucrări de remediere a avariilor şi a pierderilor de apă din sistem. Compania a cumpărat recent patru echipamente care localizează cu precizie avaria în subteran, astfel că gropile săpate de muncitorii RADET vor fi de dimensiuni mai mici, iar traficul va fi afectat mai puţin, atunci când e cazul. Echipamentele sunt dotate cu microfon care detectează scurgerile de apă pe baza unor vibraţii.

S-a decis CINE va conduce RADET Bucureşti, după ce Regia a intrat voluntar în insolvenţă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat RECENT proiectul de hotărâre privind numirea administratorului special al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) care va conduce Regia după intrarea în insolvenţă. În urmă cu o săptămână, instanţa a decis acceptarea intrării în insolvenţă voluntară a RADET şi numirea administratorul judiciar, respectiv ROMINSOLV, condusă de avocatul Gheorghe Piperea. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Preţul gigacaloriei depăşeşte 200 de lei. Topul oraşelor cu cea mai scumpă gigacalorie din ţară