Specialişti: Apa caldă cu lămâie NU te ajută să slăbeşti

Ai auzit cu siguranţă recomandarea unor specialişti de a bea apă călduţă cu lămâie. Dar oare aceasta chiar te ajută sa slabesti sau oamenii care cred in puterile ei miraculoase spun doar prostii?

RomaniaTV.net
05 feb. 2015, 12:21
Specialişti: Apa caldă cu lămâie NU te ajută să slăbeşti

Celebritati precum Gwyneth Paltrow si Dina Manzo se „indoapa” cu apa calda cu lamaie de parca lichidul in sine ar fi fost imbuteliat chiar la Fantana Tineretii. Aceste vedete sunt sigure ca le ajuta sa piarda in greutate, dar aceasta ipoteza suna prea bine ca sa fie adevarata.

Citeşte şi  ELIXIRUL TINEREŢII: Băutura cu lămâie şi usturoi, preparată după o străveche reţetă nemţească

„Apa calda cu lamaie in sine nu provoaca o pierdere reala in greutate”, spune Dr. Alissa Rumsey, purtator de cuvant pentru Academy of Nutrition and Dietetics. Cu toate acestea, daca aceasta bautura inlocuieste o alta bautura care este mai bogata in calorii, cum ar fi cafeaua cu zahar sau sucul de fructe – iar asta rezulta intr-un deficit de calorii – atunci te poate ajuta sa slabesti.

Consumand apa – indiferent daca este calda sau rece – infuzata cu lamaie sau simpla te ajuta sa iti faci metabolismul sa functioneze mai bine. „Sa te mentii hidratata este o componenta importanta a unei diete sanatoase, deoarece iti stimuleaza metabolismul”, spune Dr. Alissa Rumsey. Pentru acele persoane care nu se bucura de apa plata, adaugarea unui strop de suc de lamaie este o modalitate buna de a stimula aroma apei, fara a adauga calorii.

Citeste mai mult pe feminis.ro.