Apa sfinţită de Bobotează va fi împărţită la Catedrala Patriarhală cu ajutorul jandarmilor

Apa sfinţită de Bobotează va fi împărţită, duminică, la Catedrala Patriarhală cu ajutorul jandarmilor, care vor crea culoare speciale pentru credincioşi, astfel încât aceştia să nu se îmbulzească în jurul butoaielor cu agheasmă.

RomaniaTV.net
04 ian. 2013, 12:29
Apa sfinţită de Bobotează va fi împărţită la Catedrala Patriarhală cu ajutorul jandarmilor

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, duminică, de sărbătoarea Botezului Domnului, în zona Catedralei Patriarhale vor fi amplasate butoaie cu apă, care, după slujba de sfinţire, va fi dată enoriaşilor.

„Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate”, a precizat vineri Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Jandarmii au mai anunţat că accesul credincioşilor în zona în care va avea loc slujba religioasă şi spre butoaiele cu apă sfinţită se va face prin intrarea dinspre Parcul Unirii.

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, pentru că se aşteaptă ca, atât la Catedrala Patriarhală, cât şi la alte biserici din Capitală să participe un număr mare de credincioşi, au fost mobilizaţi pentru menţinerea ordinii peste 150 de jandarmi.

Jandarmeria Capitalei le recomandă oamenilor să se comporte civilizat, să respecte indicaţiile, să aibă grijă de bunurile personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care încalcă legea.