APA şi AERUL de mare te ajută să scapi de unele boli

Publicat: Vineri, 04 Iulie 2014 22:28 // Actualizat: Vineri, 04 Iulie 2014 22:34 // Sursa: romaniatv.net

În concediu poţi foarte uşor să îmbini "utilul cu plăcutul" şi astfel să profiţi de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iată ce boli poţi trata cu succes pe litoral.

Foto: ps-i-consult.com

O "împachetare cu nămol" la malul mării este oricând bine primită de articulaţii. Efectul binefăcător al tratamentelor cu nămol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare şi musculare, a nevralgiilor reumatice, scrie clicksanatate.ro.

Mai mult, cercetările ştiinţifice au demonstrat că o baie caldă de nămol este foarte relaxantă şi că un tratament de numai câteva minute va îndepărta în totalitate stresul acumulat.

Mai mult, apa de mare este foarte bună în cazul rănilor. Această apă minerală conţine clor, sodiu, magneziu şi sulf, o combinaţie benefică pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii şi intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

De asemenea, apa de mare poate fi băută ca o apă minerală obişnuită, după ce a fost diluată cu apa dulce, până la obţinerea unei concentraţii maxime de 2g săruri/litru. Se mai poate folosi pentru gargară, în gingivite, stomatite sau la comprese pentru răni.

Algele din mare combat celulita. Algele sunt bogate în calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu , iod şi cobalt şi au rolul de a elimina toxinele din epidermă şi de a combate celulita.

În plus, o simplă plimbare pe malul mării sau pe digurile amenajate aduce un plus sănătăţii noastre. Prin respiraţie, aerosolii ajung în plămâni, iar de aici sunt absorbiţi de organism şi pătrund în profunzime în toate straturile. Picăturile din apa de mare vor reduce în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronşitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bronşic şi ameliorează capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult, aceştia tratează şi alergiile şi stările de astenie şi anxietate.

Citeşte şi Top cele mai frecvente boli de vară la copii

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aerosoli apă de mare boli boli mare mare sănătate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iul 07:00
...class="item-date">
on July 4, 2014
În concediu poţi foarte uşor să îmbini "utilul cu...
05 iul 03:49
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
04 iul 22:39
...dacă ştii să profiţi de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iată ce boli poţi …read more ...
04 iul 22:33
... Concediul nu înseamnă de fiecare dată doar distracţie. Poţi îmbina “utilul cu plăcutul”...
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H