Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul este aparatul care consumă cel mai mult curent de Crăciun și Revelion. Multe persoane se trezesc cu facturi mai mari decât în lunile precedente și nu înțeleg de ce, iar specialiștii au oferit o explicație.
Filip Stan
31 dec. 2024, 10:43
Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul consumă cel mai mult curent de Revelion. Cu ocazia sărbătorilor, frigiderul devine neîncăpător. Cârnații, sarmalele, fripturile, salatele, deserturile și băuturile ocupă tot frigiderul, iar acesta are nevoie de mai multă energie pentru a menține temperatura scăzută, mai ales dacă există mai multe straturi de produse care împiedică circulația eficientă a aerului rece.

Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă

În timpul pregătirilor și meselor festive, ușa frigiderului este deschisă constant. De fiecare dată când ușa se deschide, aerul rece din interior este înlocuit cu aer cald din bucătărie, forțând motorul frigiderului să funcționeze mai mult, potrivit CSID.

Greșeala pe care o fac mulți de Revelion

În perioada sărbătorilor, deci şi de Revelion, mulți oameni reduc temperatura frigiderului pentru a se asigura că alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp și consumă mai mult curent. Este normal să aibă facturi mai mari dacă fac acest lucru.
Dacă nu vrei facturi mari, evită supraîncărcarea. Lasă spațiu pentru circulația aerului rece între alimente. Poți păstra unele produse în cămară sau balcon, dacă temperatura ambientală este scăzută. Încearcă să deschizi ușa cât mai rar posibil.

Nu coborî temperatura sub recomandarea producătorului. O setare mai joasă decât necesar nu va păstra alimentele semnificativ mai proaspete, dar va consuma mult curent. Dacă nu respecți această regulă, facturile tale vor crește.

Garnitura ușii trebuie să fie în stare bună. Dacă aerul rece scapă, frigiderul va consuma și mai mult curent.Consumul său poate crește cu până la 30% în această perioadă, așa că este bine să verifici cu atenție dacă ușa este închisă. Nu vei avea probleme dacă vei respecta sfaturile de mai sus și dacă nu vei băga multe produse în frigider.

Aparatul pe care n-ar trebui să-l lași în priză peste noapte. Durata de viață a dispozitivului este puternic afectată de acest obicei

Atunci când ne punem la somn, omitem să scoatem din priză anumite dispoitive și electrocasnice. Experții susțin că acest obicei este dăunător și ar trebui să scăpăm de el cât mai repede.

Multe persoane aleg să lase toată aparatura din locuință în priză peste noapte. Deisgur, nu vorbim despre electrocasnice precum frigiderul sau lada frigorifică, care nu trebuie deconectate de la sursa de curent.

Una dintre problemele despre care se discută adesea este legată de încărcarea telefonului pe timpul nopții. La fel de controversată este și situația în care încărcătorul este lăsat în priză pe tot timpul nopții.

Citește și: Trucul prin care aparatele SGR nu o să-ți mai respingă ambalajele. La ce trebuie să fie atenți românii pentru a-și putea recupera garanția

Telefonul este dispozitivul pe care îl folosim cel mai mult pe timpul zilei. De aceea, uneori e nevoie de mai multe cicluri de încărcare. Majoritatea persoanelor îl lasă al încărcat de seara până a doua zi. În general, pentru a se încărca complet, un telefon are nevoie de două ore. Dacă te-ai gândit cî încărcătorul lăsat în priză fără telefon consumă curent, iată ce spun specialiștii.

David MacKay, profesor la Universitatea din Cambridge, susține că dacă ții încărcătorul în priză sau dacă îl scoți după ce telefonul s-a încărcat, diferența este insesizabilă, pentru că un încărăctor lăsat în priză nu consumă mult curent.

Potrivit unui studiu realizat în 2012, care compara cantiatea de curent consumată în ambele situații, atunci când un încărcător este atașat la telefon, consumul este 3,68 wati. Atunci când este lăsat pur și simplu în priză, consumul este 0,26 wati.

Atunci când telefonul este încărcat în totalitate, consumul scade până la 2,24 wati. Conform aceluiași studiu, în medie, o familie plătește puțin peste 5 dolari pe lună pentru încărcarea telefoanelor.

Citește și: Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun aliat pentru curățenia din casă! Trucul magic descoperit de o gospodină

Cu toate astea, nu este recomandată lăsarea telefonuli la încărcat peste noapte, pentruă că acest obicei poate dăuna bateriei dispozitiviului. Mai mult, nu ar trebui să îți lași smartphone-ul să se încarce 100%. Cel mai bine ar fi să ajungă la 80% pentru ca durata sa de viață să fie una mai îndelungată. Totodată, nu este recomandat nici să îl lași să se descarce complet, ci să te asiguri că nivelul bateriei nu scade sub 20%.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți cei care au contract cu PPC, Hidroelectrica, E.ON sau Engie. Care este, de fapt, „prețul corect” care trebuie să apară pe facturile românilor după 1 iulie
Capital.ro
Taxă pentru conducătorii auto în România. Șoferii, obligați să achite 2700 lei. Nu plătești, nu conduci
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alexandru Corniș s-a îmbogățit cu ajutorul unei legume. Recoltează patru tone pe săptămână
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu imens în PSD. A lovit tragedia cu 2 zile înainte de alegeri: Îi vom păstra vie amintirea!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Milioane de români primesc 292 de lei în data de 8 mai! Sumele de bani intră direct pe card sau ajung prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare