Aparatul care măreşte factura la curent. Este folosit zilnic şi consumă cât 15 becuri

Puţine persoane ştiu că, pe lângă electrocasnicele mari, aparatele de aranjat părul consumă foarte mult curent. De exemplu, o placă de îndreptat părul consumă cât 15 becuri clasice.

30 dec. 2021, 19:02
Aparatul care măreşte factura la curent. Este folosit zilnic şi consumă cât 15 becuri

Aparatul care măreşte factura la curent. Este vorba despre placa de întins părul. De multe ori, aceasta este folosită zilnic de doamne.

Aparatul care măreşte factura la curent

Placa de întins părul, ondulatorul sau uscătorul sunt mari consumatoare de energie electrică. Specialiştii avertizează că o placă de par consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led. Așadar, un minut, cât ținem placa în priză este echivalentul a 8 ore de funcționare a unui bec cu led.

Citeşte şi Greșeala pe care toate gospodinele o fac la cuptorul cu microunde. Îți poate bubui factura la energie electrică!

De asemenea, pentru a evita facturile uriaşe la energie electrică, specialiştii ne recomandă să folosim becurile cu led. Deşi costă mai mult decât un bec normal, acestea sunt de 30 de ori mai durabile. De asemenea, un bec cu led consumă între 3 și 20 de W, unul normal ajunge și la 100 de W.

Specialiştii ne recomandă ca în hol, baie sau balcon să folosim becuri cu senzori.

Mari consumatoare de energie sunt şi cuptorul electric și plita, cana pentru încălzit apa și prăjitorul de pâine. De asemenea, şi frigiderul sau maşina de spălat pot contribui la majorarea facturii la curent electric.

„Unele modele noi de mașini de spălat au o ușiță suplimentară pe ușa principală. Putem pune pauză programului și adauga rufe în mașină de spălat astfel încât să nu fie nevoie să refolosim un al doilea program”, spune Cosmin Burducea, director de magazin, potrivit stirileprotv.ro.

Pe timp de vară este bine să fiţi atenţi în momentul în care porniţi aerul condiţionat. Specialiştii recomandă să-l setăm la 23, 24 de grade, în loc de 16-17 grade. Consumul de energie va scădea chiar şi cu 10 la sută.

Citeşte şi E OBLIGATORIU pentru toţi cei cu centrală termică. Bubuie factura dacă nu eşti atent la aceste detalii